Bøger / faglitteratur

Odelsret til Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
137 sider
Udgivet
2012

Beskrivelse


Opgør med den eksisterende udlændingedebat, som forfatteren mener er for slap. Danskerne har ret til Danmark lige så vel som andre folkeslag har ret til deres egne lande.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. mar. 2013

Debatbog for læsere, der politisk interesseret følger udlændingedebatten, og som gerne vil have alle nuancer med, hvor kontroversielle og ekstreme de end må være, og hvor uenig eller enig man er.

Daniel Carlsen (f. 1990) er uddannet markedsføringsøkonom. Er medstifter af og formand for "Danskernes Parti". Han er tidligere medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. I hans debut-debatbog, der har karakter af et slags politisk manifest, argumenterer han for sine synspunkter om det danske samfund med fokus på "tonen" i dansk udlændingedebat, som han nok ikke overraskende finder alt for slap. Hans omdrejningspunkt er den norsk ejendomslov, odelsretten, der ifølge "Den Store Danske" bl.a. defineres sådan: "den i Norge nedarvede eller hævdvundne ejendomsret til jord..." På samme måde mener DC, at det han ser som det danske folk har odelsretten på sin side, og derfor argumenterer han politisk i sin bog for et ikke multikulturelt Danmark, han skriver bl.a.: "Mit synspunkt er klart: Det danske folk har per definition ret til Danmark". Som bilag har bogen bl.a. en oversigt over intelligenskvotienter fordelt på lande.

En anden debatbog om nogle af de samme emner er fx Opgøret med indvandringspolitikken : en personlig beretning af Ole Hasselbalch.

En debatbog, hvis kontroversielle og ekstreme synspunkter vil provokere og støde mange, men som ytringsfriheden sikrer en stemme. Mest relevant på større bibliotekers velassorterede hylder med debatbøger.


Weekendavisen

d. 26. juli 2013

af

af

Kai Sørlander

d. 26. juli 2013