Gå til indholdBøger / faglitteratur

OCD - sygdom og behandling : for patienter og pårørende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

171 sider

Udgivet

2014

Ophav
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for pårørende, for psykisk syge


Beskrivelse


Gennemgang af den nyeste viden om OCD og behandlingsmetoder. Med afsnit for pårørende og med personlige beretninger fra OCD-ramte, der har gennemgået behandling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 28. feb. 2014

En bog om OCD, velegnet til dem, der har lidelsen og til deres pårørende. Bogen kan også anbefales til personale i psykiatrien, SOSU-skoler, eller andre der arbejder med problematikkerne.

Forfatterne er begge ansat ved Klinik for OCD og Angstlidelser, Aarhus Universitetshospital og er hhv. speciallæge i psykiatri og psykolog. Der er mere end 100.000 danskere, der lider af OCD. Det viser sig på mange forskellige måder, og sjældent har 2 personer de samme symptomer. Det er en psykisk lidelse kendetegnet ved tilbagevendende tvangstanker/tvangshandlinger. OCD kan behandles med enten medicin, kognitiv terapi eller en kombination af disse. Kapitlerne dækker forskellige aspekter af lidelsen og beskriver de forskellige medicinske muligheder. Ligeledes beskrives de forskellige kognitive tiltag, der er effektfulde. Der er også et kapitel til pårørende, om hvilke forholdsregler de kan tage, for at passe på sig selv, og hvordan de kan hjælpe personen med OCD m.m. Her er god hjælp at hente til pårørende. Desuden er der forskellige klienthistorier.

Der er en omfattende litteraturliste med teoretiske referencer. OCD : fanget i et usynligt bur, 2013, er en personlig skildring fra en kvinde med OCD.

En bog om OCD til patienter og pårørende, evt. til elever på relevante uddannelsessteder. Forfatterne er virkelig stærke på deres felt og formidler bogens budskab særdeles sobert og med en fin respekt for mennesket bag OCD. Den er skrevet i et sprog, så alle kan forstå det.Informationer og udgaver

2014

Bog

For patienter og pårørende

Hans Reitzel, 1. udgave