Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

OCD-drengens tabu


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

354 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formsygehistorier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Carsten Stoemann Rasmussens beretning om at leve med angstlidelsen OCD og om hvordan sygdommen kan behandles


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. nov. 2017

En personlig beretning om at leve med angstlidelsen OCD og om hvordan sygdommen kan behandles. Til læsere af selvbiografier og dem, der søger indsigt i emnet på alment tilgængeligt niveau.

Bogens forfatter fik de første angstsymptomer og tvangshandlinger, da han var 8 år. I hele sin skolegang er han fokuseret på ikke at begå fejl og ikke afsløre sig selv. Sygdomsbelastningen forværres med bl.a. ekstrem lektielæsning, endnu flere tvangshandlinger og vanskeligheder i sociale sammenhænge. Som voksen får han endelig en diagnose og tilbud om behandling. Bogen er opbygget som en fremadskridende selvbiografisk fortælling, der i 2. halvdel har mere fagligt indhold. Forskellige behandlingsformer beskrives, og der afsluttes med litteraturliste. QR-koder med links til musiknumre, nævnt i teksten, udgør en del af illustrationsmaterialet.

Velskrevet, letlæst personlig beretning om et liv med psykisk sygdom. Forfatterens livshistorie illustrerer hvordan en OCD-ramt oplever det som tabu at afsløre sig for omgivelserne. Den bringer også håb, fordi det lykkes ham at leve et ganske godt liv med de begrænsninger, der nu er. Sympatisk og lærerig bog, der lige så vel kan læses som selvbiografi som for det faglige, der er helt alment tilgængeligt. Lidt skræmmende forsideportræt af forfatteren.

Han løber på tagene om nattenFighter


OCD


Kort & godt om OCD


og Fighter er også selvbiografiske. OCD og Kort & godt om OCD koncentrerer sig mere om det fagligeHan løber på tagene om natten og er også selvbiografiske. OCD og Kort & godt om OCD koncentrerer sig mere om det fagligeHan løber på tagene om natten og Fighter er også selvbiografiske. og Kort & godt om koncentrerer sig mere om det fagligeHan løber på tagene om natten og Fighter er også selvbiografiske. OCD og koncentrerer sig mere om det faglige.Informationer og udgaver

2017

Bog

Carsten Stoemann Rasmussen

mellemgaard, 1. udgave

2017

Ebog

Carsten Stoemann Rasmussen

mellemgaard

2019

Lydbog (net)

indlæser: Kasper Hjort

mellemgaard

2018

Lydbog (net)

indlæser: Kasper Hjort

Nota

2018

Punktskrift

Carsten Stoemann Rasmussen

Nota