Gå til indholdBøger / faglitteratur

Nysgerrighed er svaret : når mennesker skal arbejde og leve sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

317 sider

Udgivet

2017

Ophav

Tommy Krabbe(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskrivelse af hvordan man kan bruge nysgerrighed som motivationsfaktor, når det handler om f.eks. motivation eller social kapital


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. okt. 2017

Tommy Krabbe præsenterer her en forfriskende og interessant bog om at bruge nysgerrigheden som den altafgørende motivationsfaktor, når man fx snakker forandringer eller social kapital. For ledere og medarbejdere som arbejder med organisationsudvikling.

"Mit største ønske for en bog, er at den kan gøre en positiv forskel. I både hjerne og hjerte er jeg fuldstændig overbevist om, at nysgerrighed er svaret." Sådan skriver Tommy Krabbe i sin nye bog, der først fx lister 10 "overordnede påstande og holdninger". Det er fx: "Man kan ikke være fordømmende og nysgerrig på samme tid", "Vi skaber mening omkring lejrbålet" og "Nysgerrighed kræver overskud". Herefter følger overskrifter som fx "Vishedens vej" og "Nysgerrighedens vej". I sidstnævnte afsnit skriver forfatteren bl.a. om "Empatisk nysgerrighed" og om "Svarsøgende nysgerrighed". Tommy Krabbe (f. 1979) er cand.mag. i kommunikation og foredragsholder. Han har fx også skrevet Ildsjælenes bog.

Absolut tankevækkende og inspirerende bog, der er relativ nem at læse, og som jeg tænker faktisk kan gøre en forskel, hvis man er åben for de sympatiske budskaber om at bruge nysgerrigheden.

Der findes ikke andre nyere danske bøger om nysgerrighed. Nysgerrighed og indlæring, der er fra 1973, omhandler psykologen Berlyne, som netop forskede i nysgerrighed som motivationsfaktor. Berlyne er også omtalt i Krabbes bog.Informationer og udgaver

2017

Bog

Tommy Krabbe

Flammen, 1. udgave