Gå til indholdNyheder på liv og død : i sporene efter Danmarks største journalist gennem det besatte København


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

172 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Kender du Børge Outze? Han var manden, der forsynede danskerne med nyheder under 2. verdenskrig og grundlagde Dagbladet Information. I denne spændende bog kan du blive klogere på en af Danmarks helte. For læsere, der ynder fortællinger fra besættelsestidens Danmark


Anmeldelser (2)


30. jul. 2020

Kender du Børge Outze? Han var manden, der forsynede danskerne med nyheder under 2. verdenskrig og grundlagde Dagbladet Information. I denne spændende bog kan du blive klogere på en af Danmarks helte. For læsere, der ynder fortællinger fra besættelsestidens Danmark.

Bogen er bygget op omkring Børge Outzes rute rundt i indre København og de steder han, som flygtning fra nazisterne, benyttede. Læs om hvordan Outze skrev sine nyheder samt om det omfangsrige netværk, der var tilknyttet "nyhedsmaskinen". Derudover får læseren også et indblik i danskernes frihedskamp samt de tekniske hjælpemidler, der blev benyttet i forbindelse med trykningen af illegale aviser og blade. Om de helte, der fodrede danskerne med nyheder under krigen, og som var medvirkende til etableringen af avisen information. Bogen afsluttes med en litteraturliste samt et personregister..

En ting der er med til at gøre denne bog speciel er opbygningen, altså turen i Outzes fodspor gennem København, og så er det en god fortælling om en lidt overset helt. Jeg var glimrende underholdt i selskab med bogen. Teksten er velskrevet, spændende, og så maler den et godt billede af Danmark/København under 2. verdenskrig.

For yderligere fortællinger om Outze se I krig for Information


Hvem er Nielsen?


og af andre personhistorier fra Danmark under krigen fx Hvem er Nielsen?For yderligere fortællinger om Outze se I krig for Information og af andre personhistorier fra Danmark under krigen fx For yderligere fortællinger om Outze se I krig for Information og af andre personhistorier fra Danmark under krigen fx Hvem er Nielsen?.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Journalisten

Af

Steffen Moestrup

2020, nr. 8


Informationer og udgaver

Punktskrift

2021

Bog

2020

Ebog

2020