Bøger / faglitteratur

Nye vidensmedier : kultur, læring, kommunikation


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Diskussion af de nye mediers funktion i formidling og tilegnelse af viden.

Indhold

Viden, medier, vidensmedier (Jørgen Bang: Hvad gør et medie til et vidensmedie? Birger Hjørland: Vidensmedier : et videnskabsteoretisk grundlag. Charles Bazerman: Systemer for dokumenter, systemer for aktivitet og systemer for information. Hans Dam Christensen: Billeder og viden : om visuelle medier, vidensbilleder og lidt om billedviden. Helene Høyrup: Digital literacy : en kulturel vidensmedieringsoptik). Sociale medier : læring, social mening og socialt fællesskab (Tove Arendt Rasmussen: Social mening og viden på sociale video sites. Lotte Nyboe: Boggnasker.dk : viden, leg og læring gennem deltagelse. Hans Jørn Nielsen: Hey! Hva' så? : fatisk funktion i sociale mediers kommunikation - med særligt henblik på bibliotekerne). Lærings- og vidensressourcer på internettet (Christian Dalsgaard: Vidensmediers liv på nettet. Trine Schreiber: Vidensmedier som kommunikative handlinger : om webbaserede tutorials' retoriske organisering og konsekvenser. Carl Gustav Johannsen: Sociale teknologier og web 2.0 som vidensmedier). Analoge vidensmedier - i bogen, i fiktionen og i det fysiske rum (Lars Ole Sauerberg: Encyklopædi og Gutenberg-parentesen. Annemette Hejlsted: Fiktion som vidensmedie. Hans Elbeshausen: København læser og flanørens skildpadde. Line Hjort Christensen: Maskespil : udstillingen som viden og didaktisk eksperiment). En kritisk teori om vidensmedier (Jack Andersen: Videnskritik : en kritisk teori om vidensmedier)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 12. maj 2011

Målgruppen vil være studerende på Det Informationsvidenskabelige Akademi, IVA, og på de medievidenskabelige studier på universiteterne, og til en vis grad de særligt interesserede praktikere i biblioteks- og informationssektoren.

En antologi med 16 bidrag, de fleste forfattere med tilknytning til IVA. Der er opbrud i vidensbegrebet i overgangen fra den trykte kultur til den digitale, og det overordnede tema for antologien er især de nye digitale mediers, funktion og anvendelse i formidling og tilegnelse af viden. I det redaktionelle forhold og i de indledende teoretiske artikler forsøger man at indkredse begrebet vidensmedier, der tilsyneladende vil kunne anvendes om alle medier, bare de bruges til videnstilegnelse. Indholdet af antologiens bidrag strækker sig fra teoretiske diskussioner af forholdet mellem viden og medier og til analyser af konkrete forsøg med brug af sociale medier i bibliotekerne. Litteraturhenvisninger efter hvert bidrag.

Klaus Bruhn Jensen Medier og samfund : en introduktion, 2008 er en grundbog i medieforskning, der også er rettet mod studerende.

En fyldig antologi der på et højt fagligt niveau og fra forskellige synsvinkler diskuterer de nye mediers funktion i formidling og tilegnelse af viden.