Bøger / faglitteratur / andagtsbøger

Nye rejsende


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
219 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
andagtsbøger

Beskrivelse


Andagtsbog inddelt i 52 afsnit efter årets uger med tekster og skriftsteder fra bl.a. Bibelen og salmebogen, der afspejler årets gang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2013

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 13. dec. 2013

En andagtsbog, der givetvis vil tiltale unge og yngre mennesker med sit nutidige sprog og layout og med de inciterende illustrationer af René Holm.

Kræn Christensen, cand.phil. et teol. og sognepræst ved Hjerting kirke, har i en årrække bidraget med klummer i Jyske Vestkysten, og har i 2005 udgivet Tid til eftertanke. Denne bog er inddelt i 52 afsnit efter årets uger. Hvert afsnit indledes med et skriftsted fra bibelen eller en strofe af en salme eller en sang. Vi finder bl.a. digtere som Benny Andersen, Jens Rosendal og Grundtvig her. Herefter kommer ugens tekst skrevet af K.C. Det er tekster, der refererer til dagligdagen og årstiden. "Rejser" refererer til rejsen gennem livet eller som her gennem tiden. Teksten står på venstresiden, mens højresiden har en af René Holms illustrationer. Når man bladrer videre, finder man på de næste to sider skriftsteder eller salmestrofer til ugens næste 6 dage. Teksterne og skriftstederne afspejler årets gang, især ved de kirkelige højtider, hvor de rammer helligdagene i 2014. Illustrationerne knytter sig ikke specielt til teksterne eller årstiderne. Det er gengivelser af malerier, der forestiller mennesker med tillukkede eller bortvendte ansigter, der oftest befinder sig i lidt mystiske skovlandskaber. Bagest i bogen en liste over billedernes titler.

Set i forhold til andre andagtsbøger, fx Jeg vil stadig bære jer af Karl K. Riis, 2009, lægges der her stor vægt på det kunstneriske udtryk.

Bogen virker indbydende og nem at gå til.


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 8 (2014)

af

af

Anders Kjærsig

Årg. 104, nr. 8 (2014)