Gå til indhold



Nye horisonter : Europas kulturhistorie i renæssancen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

534 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

genre/form

bibliografi



Originaludgave

2016


Beskrivelse


Indføring i europæisk kulturhistorie i renæssancen fra ca. midten af 1300-tallet til første del af 1600-tallet


Anmeldelser (8)


31. okt. 2016

Denne grundige indføring i europæisk kulturhistorie i renæssancen er for historikere, studerende og lystlæsere.

Historikeren og forfatteren Steffen Heiberg udgav i 2008 En ny begyndelse


. Her er fortsættelsen, der omhandler perioden fra midten at 1300-tallet til første del af 1600-tallet. Efter forordet beskrives i en række kapitler og ved hjælp af samtidige og nyere kilde de hændelser, der har haft afgørende betydning for det Danmark og Europa, vi kender i dag. Bl.a. ændres opfattelsen af verdensbilledet, nye dele af verden opdages og Luthers reformation skiller den kristne kirke. Bogtrykkerkunsten opfindes, og det giver helt nye muligheder for at kommunikere ny viden ud i det decentrale Europa, hvor der altid var en fyrste eller konge, der ikke undertrykte nye tanker om fx humanismen, der den dag i dag binder Europa sammen i et værdifællesskab. Også de mørkere kapitler om slaveri, hekseforfølgelse, frygtelige krige og nedslagtningen af Amerikas urbefolkning beskrives. Teksten understøttes af samtidige illustrationer. Afsluttes med litteraturhenvisninger og et fyldigt registerHistorikeren og forfatteren Steffen Heiberg udgav i 2008 En ny begyndelse. Her er fortsættelsen, der omhandler perioden fra midten at 1300-tallet til første del af 1600-tallet. Efter forordet beskrives i en række kapitler og ved hjælp af samtidige og nyere kilde de hændelser, der har haft afgørende betydning for det Danmark og Europa, vi kender i dag. Bl.a. ændres opfattelsen af verdensbilledet, nye dele af verden opdages og Luthers reformation skiller den kristne kirke. Bogtrykkerkunsten opfindes, og det giver helt nye muligheder for at kommunikere ny viden ud i det decentrale Europa, hvor der altid var en fyrste eller konge, der ikke undertrykte nye tanker om fx humanismen, der den dag i dag binder Europa sammen i et værdifællesskab. Også de mørkere kapitler om slaveri, hekseforfølgelse, frygtelige krige og nedslagtningen af Amerikas urbefolkning beskrives. Teksten understøttes af samtidige illustrationer. Afsluttes med litteraturhenvisninger og et fyldigt register.

Værket er detaljerigt, stofmættet og kræver en opmærksom og tålmodig læser, der til gengæld belønnes med en grundig indsigt i renæssancen.

Skabt til at skabe


er skrevet til undervisningen på ungdomsuddannelserne og er nemmere at overskueSkabt til at skabe er skrevet til undervisningen på ungdomsuddannelserne og er nemmere at overskue.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Christian Bp Bojesen

Nr. 212 (2016)

Jyllands-posten

Af

Henrik Jensen

d. 12. feb. 2017

Politiken

Af

Ulla Tofte

d. 9. dec. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard

d. 2. dec. 2016

Information

Af

Georg Metz

d. 15. nov. 2016

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 25. nov. 2016

Religion

Af

Ole Bjørn Petersen

2017, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016

Ebog

2016