Gå til indholdNye dyr i Danmark. Bind 2


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

32 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

Originaludgave

2009- 


Beskrivelse


Nye dyrearter, der er kommet til Danmark de senere år


Anmeldelser (1)


27. maj. 2010

De 11-12-årige er målgruppen for bogen, men ældre kan også få glæde af den vinkel på nogle af Danmarks ca. 500 invasive dyrearter, som bogen anlægger. Den kan anvendes både til faglig læsning, emne- og projektopgaver.

Andet bind i serien (det er ikke angivet, hvor mange, der kommer) ligner første bind meget. Indledningsafsnittet er det samme, og afslutningskapitlet er næsten det samme. Syv dyr - nogle kendte, nogle temmelig ukendte - beskrives fint efter samme skabelon: udseende, herkomst og forekomst, føde, formering, hvorfor dyret er uønsket, og hvordan man bekæmper det. Teksten er sat i to spalter og med korte afsnit, som øger læsbarheden, og den ledsages af små kort, tegninger og glimrende fotos. Der er ingen mediahenvisninger.

Bind et Nye dyr i Danmark 1, som udkom i 2009, er magen til i opbygning. Der er udkommet bøger om fx dræbersnegle og rotter, men ingen, som både har de helt nye med, som her fx harlekinmariehønen og den amerikanske skarveand og gamle kendinge som den brune rotte og signalkrebsen.

En glimrende lille bog om kendte og mindre kendte dyr, som er uønskede i den danske natur.

Lektørudtalelse

Af

Poul Wibbert Esberg


Informationer og udgaver

Bog ([Bind] 2)

2010