Gå til indholdNutidens synder - vækker fortidens rædsler : en krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

274 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. Kriminalassistent Sofie Dieckmann holder ferie i Tyskland, men snart er hun involveret i en bestialsk sag, hvor en fanatisk sekt er i fuld gang med at sende bloddryppende beskeder til det samfund, de vil omstyrte


Anmeldelser (1)


23. maj. 2014

Fjerde del i en dansk kriminalromanserie, der udspiller sig omkring Herning. Til de altfortærende krimilæsere fås her en dansk provinskrimi. Anskaffes på linje med de tidligere titler i serien.

Forfatterparret kan godt lide kringlede titler. Således hed første bind i serien At dræbe hunden kurerer ikke biddet, 2011, Målet heliger midlet, 2012, Formica rufa, 2013. Deres serie om politiarbejde i området omkring Herning, hvor de bor, kombinerer mængder af detaljer om politiopklaringsarbejde med mord. Denne udspiller sig også i den tyske by Rothenburg, hvor kriminalassistent Sofie Dieckmann holder ferie. Det viser sig, at en gammel, fanatisk sekt - Cruciatus - er fast besluttet på at fjerne uønskede eksistenser fra samfundet, og dets leder Dieter skyer ingen midler i, i hans optik retfærdige, kamp for at vække samfundet til handling. Der er gode ideer i historien, der dog skæmmes lidt af et sine steder lidt tungt sprog og en forkærlighed for at nævne personerne ved fuldt navn og dialoger, der lyder skrevne.

Tidligere titler i serien er blevet sammenlignet med Allan Jagt og Poul Riber Schaksen, der også kombinerer dansk hverdag med en krimiintrige.

Provinskrimiseries fjerde bind om en fanatiske sekt med rødder i middelalderen. Mange spring i steder, forholdsvis korte kapitler og sine steder tungt sprog gør, at den retter sig mod de krimilæsere, der ikke kan få nok af genren. En god forside og fin bagsidetekst hjælper på formidlingen.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014