Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Nultrusser i dansesko


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

177 sider

Udgivet

2010

Ophav

Louise Rennison(forfatter)

Kim Bodenhoff(oversætter)
Genre og formroman, humor, dagbøger
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


14-årige Georgia fortæller veloplagt og med megen humor om sin hverdag med forældre, lillesøster, kat, kæreste og veninder. Sexguden Robbie fylder meget i hendes liv, men er han den rette?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 28. jan. 2010

For 12-16-årige piger, der har stiftet bekendtskab med Georgia i de tre tidligere bøger, og som måske kender hendes univers fra den vellykkede filmatisering Hormoner, hængerøve og hårde bananer, 2009, der bygger på seriens to første bøger.

14-årige Georgia fortsætter i denne fjerde del dagbogsnotaterne om sit liv med forældre, veninder, drenge og ikke mindst kæresten Robbie, også kaldet Sexguden. Det er en række øjebliksbilleder af hendes oplevelser og tanker. Den engelske forfatter har baseret en del af bøgerne på erindringer fra sin barndom og flere episoder bygger på virkelige hændelser. Tonen er humoristisk, selvironisk, grænsende til det rablende og krydret med franske låneord og en indforstået jargon. Forklaringer ses bag i bogen. Der er ikke tvivl om, at Georgias jævnaldrende vil elske at læse om knapt tre måneder af Georgias liv, og de kan se frem til at høre mere til hende, for i hjemlandet er der udkommet hele ti af hendes dagbøger. Den første Hormoner, hængerøve og hårde bananer udkom på dansk i 1999, men er netop genudgivet med samme fristende, glitrende udstyr som de følgende.

Bridget Jones og Nynne for teenagere, der også vil more sig i selskab med Mette Finderups "Emmy", Liz Rettigs "Kelly Ann" og ikke at forglemme gode, gamle "Adrian Mole".

Endnu en fornøjelig beretning fra en sød teenagepiges liv.Informationer og udgaver

2010

Bog

Louise Rennison

Carlsen, 1. udgave