Gå til indholdBøger / faglitteratur / billedværk

Nullerne : danske politikere og deres magtudøvelse i de første ti år af det 21. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

299 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Ophav

Søren Mørch(forfatter)

Roald Als(kunstner)
Genre og formbilledværk, humoristiske skildringer, tegninger, satiriske tegninger, billedværker
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. okt. 2012

Målgruppen er politisk interesserede, som tør grine både til højre og til venstre i det danske politiske spektrum. En flot mandelgave.

Tegneren Roald Als, som mange sikkert kender fra hans skarpe og bidende satiriske streg, fx i Politiken, spidder her med sin velsmurte streg, i et yderst vellykket samarbejde med historikeren Søren Mørchs ligeså effektive tastatur, det politiske tiår 2000-2010, der byder på 3 statsministre med efternavnet Rasmussen. Der er Poul, der er Anders og der er Lars. Bogen er opdelt i tematiske kronologiske afsnit. Als' streg og Mørchs pen klæder i høj hinanden. Her er både plads til historiske fakta og til fx en præstekrave-prydet Søren Krarup, der får en bar-røvfuld af en blussende Pia Kjærsgaard på grund af intern strid om Tronfølgeloven. Emnerne er mange i bogen. Der er Muhammed-tegninger, der er politisk systemskifte, der er EU, hed udlændinge-debat, og større eller mindre politiske skandaler. En overskrift hedder fx: "Kiendsgerninger ere studse krabater", og det er jo ganske vist, når en tegning dateret 2. september 2001 lader Fogh foreslå alufælge på en champagnedrikkende plejehjembeboers kørestol, mens Nyrup i baggrunden råber "Pengene fosser ud af statskassen.".

Sammenlignelig med fx 41 statsministre : fra oven og nedefter.

Rig lejlighed til at skraldgrine, lunt eftertænksom småle, og måske endda knibe en fortvivlet tåre over, hvor absurd og ufrivillig morsom det politiske skuespil arter sig. Lånere på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 18. jan. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 18. jan. 2013

En bladtegner og en pensioneret historiker er gået sammen om at tage den politiske temperatur på det første årti i dette århundrede. Resultatet er både meget underholdende og rammende. Roald Als er en...


Litteratursiden.dk [online]

d. 18. jan. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 18. jan. 2013


Weekendavisen

d. 26. okt. 2012

af

af

Søren K. Villemoes

d. 26. okt. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 31 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 31 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Søren Mørch

Politiken, 1. udgave