Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Novice


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
220 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 12-14-årige

Originaludgave
2004

Beskrivelse


Fantasy. Den 16-årige pige, Sonea er startet på troldmandsakademiet. Sonea føler sig alene og har kun sin ven, den ældre Rothen at gå til. Rothen og Sonea bliver udsat for grov chikane, anført af den utålelige Regin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vera Jensen

2007

Bogen henvender sig til gode fantasy-læsere fra 12 år. Selvom hovedpersonen er en pige, vil bogen også tiltale drenge fra målgruppen.

Bogen er en fortsættelse af Sonea og Ferguns hævn. Bogen er 1. del af 2. bind i en trilogi. Det er fantasy, og handlingen udspilles i et middelalderligt klassesamfund. Handlingsforløbet beskriver Soneas svære skolestart på troldmandsakademiet, hvor hun er blevet optaget på trods af sin ydmyge herkomst og tidligere karriere som tyv. Sonea er grundigt skildret, og man får et godt indblik i hendes tanker og følelsesliv. Hun udvikler sig også i løbet af handlingsforløbet, og er en interessant figur. Sproget er rigt og fyldigt, og bogen kunne for den sags skyld sagtens fungere som voksenbog. God forside med Soneas kutteklædte hoved med en eventyragtig fantasyby som baggrund.

Bogen vil helt sikkert interessere de læsere, der allerede har stiftet bekendtskab med Harry Potter-bøgerne. Ligeledes vil Tamora Pierces 4-bindsværk Magiens cirkel også interessere målgruppen. Den omhandler fire unge, der kommer til "Spiralcirklens Tempel" for at lære at udnytte deres overnaturlige evner.

God, tænksom fantasy for børn og unge fra 12 år.