Gå til indholdBøger / faglitteratur

Notre Dame


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

106 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Ophav

Ken Follett(forfatter)

Alis Friis Caspersen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj. 2020

af

af

Kent Skov

d. 6. maj. 2020

Lille og spændende faglig beretning af Ken Follett om den berømte Notre Dame-katedral, der blev delvist ødelagt af brand i 2019. For interesserede i europæisk (kultur)historie.

Ken Follett, verdensberømt bestsellerforfatter, har en oprigtig interesse i de historiske lokaliteter og bygningsværker, som hans romaner foregår i og bygges op om. Siden hans gennembrud og enorme succes med Jordens søjlerKlokkeren fra Notre-Dame (Ved Pia Fonnesbech-Wulff)


, om opførelsen af middelalderkatedralen i Kingsbridge, er Follett blevet betragtet som lidt af en ekspert på området. Han har derfor skrevet denne bog om den dramatiske brand i Notre Dame. Follett beretter om den ikoniske katedrals historie med nedslag i de mest centrale begivenheder i og omkring katedralen. Et kapitel er særskilt viet til Victor Hugo og hans store roman Klokkeren fra Notre-Dame. Mange illustrationer med fotos og malerier af forskellige detaljer af kirkenKen Follett, verdensberømt bestsellerforfatter, har en oprigtig interesse i de historiske lokaliteter og bygningsværker, som hans romaner foregår i og bygges op om. Siden hans gennembrud og enorme succes med Jordens søjler, om opførelsen af middelalderkatedralen i Kingsbridge, er Follett blevet betragtet som lidt af en ekspert på området. Han har derfor skrevet denne bog om den dramatiske brand i Notre Dame. Follett beretter om den ikoniske katedrals historie med nedslag i de mest centrale begivenheder i og omkring katedralen. Et kapitel er særskilt viet til Victor Hugo og hans store roman Klokkeren fra Notre-Dame. Mange illustrationer med fotos og malerier af forskellige detaljer af kirken.

Folletts beretning er præcis og velmoduleret, når det betænkes hvor stort et materiale, der findes om katedralens tilblivelse og dens enorme betydning for Frankrig og den katolske verden. Der fokuseres primært på katedralens kulturhistoriske og bevidsthedsmæssige betydning og mindre på det bygningstekniske. De velvalgte illustrationer giver et fortrinligt indtryk af Notre Dames betydning.

Vand til viner en spirituel rejsebog, vor Notre Dame beskrives og indgår som en central del af fortællingen.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 23. aug. 2020

Da Notre Dame brændte i 2019 var det et chok for mange, ikke mindst Ken Follett, der straks tog til Paris og senere blev bedt om at skrive denne fine bog om katedralen. Follett er udover sine spænding...


Information

d. 1. aug. 2020

af

af

Henrik Bach (f. 1961)

d. 1. aug. 2020


Kristeligt dagblad

d. 3. jun. 2020

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 3. jun. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Ken Follett

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2020

Bog

Ken Follett

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Ken Follett

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Guldberg Madsen

Nota

2020

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Guldberg Madsen

Gyldendal