Gå til indholdNostalgi : en historie om hjemløshed : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Leon lever som hjemløs sammen med sit slæng på en plads i København. Gennem samtaler med vennen Krølle fortæller han om et liv på bunden af samfundet og drømmen om en tilværelse væk fra stofferne og det hårde liv på gaden. Socialrealisme med appel til læsere af barske livsskildringer med et socialt engageret budskab


Anmeldelser (1)


25. sep. 2020

Leon lever som hjemløs sammen med sit slæng på en plads i København. Gennem samtaler med vennen Krølle fortæller han om et liv på bunden af samfundet og drømmen om en tilværelse væk fra stofferne og det hårde liv på gaden. Socialrealisme med appel til læsere af barske livsskildringer med et socialt engageret budskab.

Da Leon mister sin lejlighed og bliver sat på gaden, er det sidste led i rækken af et livs mange nederlag. Dagen tilbringer han sammen med kammeraterne og masser af guldøl og hash. Tilmed udfordres han af Torben Koben som pladsens leder. Snart kommer det til en konfrontation, og Leon når måske til et vendepunkt i sit liv. Vennen Krølle fortæller historien gennem samtaler med Leon tilsat holdninger om at være socialt udstødt. Epilogen oplyser, at bogen bygger på den virkelige Leons liv som hjemløs.

Romanen giver stemme og liv til en af samfundets allermest udsatte. Det biografiske oplæg står i vejen for, at bogen fungerer som en sammenhængende roman. Der er passager med lange forklaringer, som skygger for den umiddelbare fortælling. Sproget er for det meste flydende, men der er dialoger, som virker konstruerede og lægger mere vægt på et socialt og politisk budskab end på at understøtte en skønlitterær fortælling.

Hjemløse er bl.a. beskrevet i Fald


Fogeden


Yatzy


og Fogeden. Mikkel Guldagers debutbog Yatzy handler også om udsatte i nærheden af Kofoeds skoleHjemløse er bl.a. beskrevet i Fald og . Mikkel Guldagers debutbog Yatzy handler også om udsatte i nærheden af Kofoeds skoleHjemløse er bl.a. beskrevet i Fald og Fogeden. Mikkel Guldagers debutbog handler også om udsatte i nærheden af Kofoeds skoleHjemløse er bl.a. beskrevet i Fald og Fogeden. Mikkel Guldagers debutbog Yatzy handler også om udsatte i nærheden af Kofoeds skole.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Ebog

2020