Bøger / skønlitteratur / roman

Normannerne


Beskrivelse


Tancred de Hautevilles sønner er alle opdraget til krig, og de to ældste sønner gør sig fortjent til stor hæder på grund af den enes evner i kamp og den andens evner for det poltiske magtspil i Italien i 1100-tallet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. juni 2012

En roman til de - måske mest mandlige - læsere, som kan lide at læse historiske romaner, som foregår i middelalderen, og med beskrivelser af drabelige slagsmål og et politisk spil om magten.

Jack Ludlow har udgivet mange historiske romaner under pseudonymet David Donachie, ingen af dem er oversat til dansk. Denne roman, som er skrevet i eget navn, er den første i en serie af 3. Vi er i starten af det 11. århundrede, en periode af middelalderen, som er præget af kampe om magten. Tancred de Hauteville har 6 sønner, de er alle opdraget til krig og til at følge i deres fars fodspor. Men da de ikke får lov til at kæmpe for deres hertug, vælger de 2 ældste sønner Vilhelm og Drogo at drage til den italienske halvø, for at lade sig ansætte som lejesoldater i magtopgør mellem bl.a. Byzantium, Salerno, Capua og Den Katolske Kirke. Samtidig følger vi en anden familie bestående af 2 søskende, hvis far er blevet dræbt af normannerne, og som derfor har svoret hævn. Jack Ludlows sprog er levende, hans research virker grundig, og romanen er fyldt med mange levende dialoger, og især portrætterne af Vilhelm og Drogo er meget overbevisende.

Jeg tror denne roman vil tiltale læsere af Bernard Cornwell, Conn Iggulden og Preben Mørkbak.

Jeg synes blandingen af fiktion og historiske fakta fungerer godt, og selv om jeg skulle holde tungen lige i munden for at hitte rede i historien, var jeg godt underholdt. Samtidig med at jeg fik meget af vide om en periode af europæisk historie, som jeg ikke kender så meget til.


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2012

af

af

Jens Rasmussen

d. 6. sep. 2012

Alt i alt en historisk roman på det jævne, som ikke rigtigt udnytter dens potentiale, men dog tilfredsstiller et hurtigt middelalderfix.Vi befinder os i Europa år 1033. I det nordlige Frankrig begynde...


Weekendavisen

d. 21. sep. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 21. sep. 2012