Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / nordiske gudesagn

Nordiske guder - Lokes hævn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

64 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Andreas Palmaer(forfatter)

Peter Bergting(illustrator)

Merete Kjær Petersen(oversætter)
Genre og formnordiske gudesagn, gudesagn
Sværhedsgrad

let at læse


Beskrivelse


Engang var Loke og Odin venner. Men nu bekæmper Loke Odin og de andre guder. Små historier fra den nordiske mytologi med faktaafsnit


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj. 2013

af

af

Ole Laursen

d. 8. maj. 2013

De nordiske guder og gudesagn i små fortællinger centreret omkring Loke. Som de øvrige bind i denne serie uden serietitel er den henvendt til de 9-12-årige. Med luft mellem linjerne og sin læsevenlige sats er bogen velegnet til mindre rutinerede læsere blandt målgruppen af de mange børn med interesse for den nordiske gudeverden.

Små historier krydret med faktaafsnit om den nordiske mytologi. Centralt i bogen står Loke og hans hævngerrige opførsel. Men bogen kommer omkring mange centrale personer og begreber i den nordiske mytologi som Odin, Thor, Hel, Freja, Frigg, Yggdrasil og Ragnarok. Teksten er stemningsskabende og Peter Bergtings flotte tegninger bidrager godt til bogens mytologiske univers. Flot og lidt uhyggelig forside, som forestiller dødsskibet Naglfar. Til sidst henvisninger til nogle henvisninger til andre bøger, tegneserier og film om emnet. Svenske Andreas Palmaer står bag flere af bøgerne i serien fx Varulvebogen (12/07) Peter Bergting har tegnet til 4 andre bind i serien.

Befinder sig sværheds- og emnemæssigt på linje med to-binds serien med Uffe fra Midgård (06/47) og Uffe i jætternes hus (09/35). Tegnestilen og forsiden er dog noget anderledes end i Palmaers bog.

Den nordiske gudeverden i små fortællinger centreret omkring Loke, men også med faktaafsnit. En glimrende, velfortalt introduktion til den nordiske gudeverden - især for børn, som ikke er så læsevante. Jeg spår bogen popularitet blandt mellemtrinnets børn.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Peter Bergting

Klematis