Bøger / skønlitteratur / roman

Noget jeg må fortælle dig : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
404 sider
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2008

Beskrivelse


Jamal Khan har succes som psykoanalytiker og er tilsyneladende en sikker bastion i en omverden af dramatiske forhold og katastrofale familieforhold, men hans brutalt afsluttede forhold til ungdomskæresten Ajita spøger stadig mange år efter i hans sind.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2009

af

af

Per Månson

d. 4. juni 2009

Kureishi har i forvejen en del læsere og nye kan roligt stå på her. Det er dog ikke en roman for bornerte sjæle. Det seksuelle er temmelig udpenslet uden at være pornografisk.

Kureishi debuterede i 1990 med En forstadsbuddha og har siden fået udgivet nu fire romaner og et par novellesamlinger. Han er britisk-pakistansk, og den nye roman udfolder sig også primært i dette miljø. Jamal Khan har fra en forsagt barn- og ungdom, hvor han stod i skyggen af sin altdominerende storesøster Miriam udviklet sig til en succesrig psykoanalytiker. Et forhold til ungdomskæresten Ajita stoppede brat, men trods ægteskab og barn spøger hun stadig i Jamals sind. Romanen er en flot komponeret og kompliceret historie om venskabs- og familiebånd på kryds og tværs, om psykoanalyse og seksualitet, racisme og kunst. Kureishi er en blændende fortæller, der på trods af mange budskaber aldrig kammer over i det propagandistiske, men i stedet giver læseren meget stof til eftertanke.

Bogen minder mest om hans debutroman, der stadig er den mest læste.

En spændende og velfortalt historie med hovedvægt på det britisk-pakistanske miljø i London.


Berlingske tidende

d. 19. juni 2009

af

af

Nanna Goul

d. 19. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 8. aug. 2009

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 8. aug. 2009Informationer og udgaver