Gå til indholdNogen passer på dig


Detaljer

Seneste udgave, billedbog


Sprog

dansk

Længde

44 sider: alle illustrerede i farver

Udgivet

2020

genre/form

billedbøgerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Lille pindsvin keder sig rigtig meget, og han er for lille til at være alene udenfor om vinteren, men en dag går han alligevel udenfor. Billedbog til højtlæsning for 3-6-årige


Anmeldelser (2)


8. jan. 2021

Lille pindsvin keder sig rigtig meget, og han er for lille til at være alene udenfor om vinteren, men en dag går han alligevel udenfor. Billedbog til højtlæsning for 3-6-årige.

En billedfortælling om det lille pindsvin, der keder sig indenfor og ikke kan vente på, at det bliver forår og på at blive større, før han kan gå udenfor. Så da hans mor går ud for at finde æbler, sniger han sig ud i skoven, men han farer vild derude i sneen. Heldigvis finder hans mor ham, og de går hjem sammen og venter på foråret og på at det lille pindsvin bliver større og får sine pigge. Billedsiden består af collage-illustrationer i dæmpede og naturtro farver, hvor teksten ikke fylder meget og nogle sider er helt uden tekst. Forfatter er ikke tidligere oversat til dansk, mens illustrator har skrevet og illustreret et par andre billedbøger oversat til dansk bl.a. Da solen tog på ferie


En billedfortælling om det lille pindsvin, der keder sig indenfor og ikke kan vente på, at det bliver forår og på at blive større, før han kan gå udenfor. Så da hans mor går ud for at finde æbler, sniger han sig ud i skoven, men han farer vild derude i sneen. Heldigvis finder hans mor ham, og de går hjem sammen og venter på foråret og på at det lille pindsvin bliver større og får sine pigge. Billedsiden består af collage-illustrationer i dæmpede og naturtro farver, hvor teksten ikke fylder meget og nogle sider er helt uden tekst. Forfatter er ikke tidligere oversat til dansk, mens illustrator har skrevet og illustreret et par andre billedbøger oversat til dansk bl.a. Da solen tog på ferie.

Poetisk billedbog med fantasifuld billedside, men forsiden er lidt for enkel, og historien kræver derfor formidling.

Af lignende poetiske billedbøger kan nævnes illustrators egen Da solen tog på ferie


Lille Pinds hule


eller af andre ud-og-hjem historier findes Lille Pinds hule, også om et lille pindsvin, der gerne vil på eventyrAf lignende poetiske billedbøger kan nævnes illustrators egen Da solen tog på ferie eller af andre ud-og-hjem historier findes , også om et lille pindsvin, der gerne vil på eventyrAf lignende poetiske billedbøger kan nævnes illustrators egen Da solen tog på ferie eller af andre ud-og-hjem historier findes Lille Pinds hule, også om et lille pindsvin, der gerne vil på eventyr.

Lektørudtalelse

Af

Susanne Dahl Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Annie Christensen

2021-03-01


Informationer og udgaver

Billedbog (net) / Ebog

2021

Billedbog

2020