Gå til indholdNN : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider

Udgivet

2017

genre/form

digteOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Digte som i et legende og sansende sprog udforsker mangfoldigheden i livet, ordene og "NN"


Anmeldelser (1)


13. jul. 2017

49 digte som i et legende og sansende sprog udforsker mangfoldigheden i livet, ordene og "NN". For dig, der er interesseret i dansk lyrik, der leger med ordene.

Med "NN" vender Svend Ranild tilbage til den lyriske scene efter 17 års stilhed. Digtsamlingen indeholder 49 digte, der alle tager udgangspunkt i spørgsmålet "hvad betyder dette NN?". Hvert digt svarer med en overskrift, der trækker og rimer på bogstavet n fx; Nationens nattergale, Nåede nåden, Nyhedens nteresse og Nausikaas numse, og med mangfoldige stemmer og temaer. Betragtninger over temaerne kærlighed, alder, kroppen og sproget står centralt i de fleste af digtene. Bagerst findes en kort liste med noter til digtene.

"NN" er en opfindsom og finurlig digtsamling, der både rummer alvor og humor. Ranild leger med sproget og rimene og tryller flere fine sigende og stemningsmættede betragtninger frem i de 49 digte. Fx: "Jeg eksisterer,/ i fletværket af håb og erfaringer./ Lige præcis dér eksisterer jeg så vidt muligt." Flere steder løber legen med ordene dog også af med ham, og så bliver det desværre svært at følge ham.

Læsere af "NN" vil også finde Ranilds tidligere digtsamling Blodfrugt


Tider


interessant, da kroppen og sproget også er vigtige temaer i den samling. Den ordrige og sanselig stil og betragtninger om livet og tiden findes blandt andet også hos Peter Nielsen i hans seneste digtsamling TiderLæsere af "NN" vil også finde Ranilds tidligere digtsamling Blodfrugt interessant, da kroppen og sproget også er vigtige temaer i den samling. Den ordrige og sanselig stil og betragtninger om livet og tiden findes blandt andet også hos Peter Nielsen i hans seneste digtsamling Læsere af "NN" vil også finde Ranilds tidligere digtsamling Blodfrugt interessant, da kroppen og sproget også er vigtige temaer i den samling. Den ordrige og sanselig stil og betragtninger om livet og tiden findes blandt andet også hos Peter Nielsen i hans seneste digtsamling Tider.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2017