Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

157 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Knugende fortælling om et lille samfund i det nordligste Canada, hvor vold, misbrug og knuste liv står i skærende kontrast til den majestætiske natur. For eftertænksomme og samfundsinteresserede læsere, der holder af et smukt sprog


Anmeldelser (5)


30. mar. 2021

Knugende fortælling om et lille samfund i det nordligste Canada, hvor vold, misbrug og knuste liv står i skærende kontrast til den majestætiske natur. For eftertænksomme og samfundsinteresserede læsere, der holder af et smukt sprog.

Bygden Salluit ligger på den 62. nordlige breddegrad i det arktiske Canada - ufremkommelig midt i sne og is, undtagen med fly. Hver sommer rejser en ung kvindelig socialrådgiver derop for at være et med naturen og tage sig af byens børn. Men dette år er næsten ubærligt. Hendes elskede veninde Eva er blevet dræbt og er forsvundet under isen, et tilfældigt nummer i den lange statistik over kvindelige voldsofre. Socialarbejderen har set det før: "Allerede før du forlader Montreal runger nordens tragedier for dine ører". Alligevel er sorgen tung at bære og de mange triste skæbner svære at glemme, når sommeren er forbi.

En på alle måder barsk, hård og trist fortælling med enkelte solstrejf af kærlighed og håb. De mange tragedier, volden, misbruget og de knuste hjerter beskrives fortættet og poetisk, men meget skal klistres sammen af små stykker information, og det kræver en opmærksom læser. Bogen giver et skarpt og forstemmende signalement af et samfund i opløsning og især af de skæbner, som befinder sig nederst i hierarkiet. Kan bruges til læsekredse, der har mod på en barsk læseoplevelse.

Selvom De søvnløse


foregår i Grønland er der flere lighedspunkterSelvom De søvnløse foregår i Grønland er der flere lighedspunkter.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2021-05-10

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 24. apr. 2021

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 22. apr. 2021

Weekendavisen

Af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 28. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021