Gå til indholdNina van Pallandt : hellere tro på det gode en gang for meget


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

333 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Om Nina van Pallandts (f. 1932) liv og karriere som en del af stjerneduoen Nina og Frederik i slutningen af 1950'erne og som filmskuespiller i Hollywood og om hendes senere sociale arbejde i Los Angeles og på Ibiza. Baseret på interviews med Nina van Pallandt selv, den nære familie, private venner og kollegaer


Anmeldelser (6)


7. sep. 2012

Biografien om én af 1950'ernes og 1960'ernes popikoner Nina, som sammen med Frederik van Pallandt erobrede det meste af Europa med deres calypsohits, vil tiltale de mange, der holder af de smukke, de kendte og de riges liv på godt og ondt.

Nina, der var født i 1932 i en overklassefamilie, mødte som ung den karismatiske baron Frederik, der var ud af en velhavende hollandsk familie. Lidt tilfældigt kom de til at synge, og sangene blev hurtigt store hits, idet de som forfatteren skriver var et ufarligt alternativ til den mere kontroversielle rock. De blev en del af det internationale jetset, blev gift, fik børn og skilt. Frederik var noget utilregnelig og blev involveret i narkotikahandel og dræbt. Nina fik en filmkarriere, men blev også involveret i en svindelsag om en selvbiografi af H. Huges skrevet af C. Irving. Bogen, der kommer langt ind i personbeskrivelsen og hendes filmkarriere, er skrevet på baggrund af enkelte telefonsamtaler med Nina og interviews med en lang række personer. Der er researchet grundigt i datidens aviser og magasiner. Jacob Wendt Jensen er journalist og forfatter. Senest har han skrevet om Ove Sprogøe. Fotos, kildefortegnelse og personregister.

På dansk er der ikke andre biografier om Nina eller Frederik.

Biografien om Nina, der var halvdelen af det succesombruste par, Nina og Frederik, er velresearchet og kommer langt omkring den usædvanlige kvindeskæbne, der omfattede både storhed og fald, og netop dette aspekt har appel til mange.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Berlingske tidende

Af

Gregers Dirckinck-Holmfeld

d. 14. sep. 2012

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 15. sep. 2012

Weekendavisen

Af

Helle Broberg Nielsen

d. 21. sep. 2012

Information

Af

Kristen Bjørnkjær

d. 28. sep. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. okt. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2012

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Ebog

2012

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Punktskrift

2012