Bøger / skønlitteratur / dramatik

Nille x II : en satirisk komedie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
29 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
dramatik, humor, satire
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Skuespil hvor der er vendt op og ned på roller og begreber i Holbergs klassiske skuespil Jeppe på bjerget. I stykket her er satiren det dominerende, og synsvinklen er kvindernes. 11 roller. 7 scener/locations. Varighed: 45-60 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Kent Skov

d. 1. sep. 2015

Skuespil med inspiration fra Holbergs "Jeppe på Bjerget", der i en moderne fortolkning vender op og ned på roller og begreber. Jeppes kone Nille er hovedperson, og sjove situationer opstår. For interesserede i ny dansk dramatik.

Holbergs "Jeppe på bjerget" er Ulla Holtegaards inspiration for denne opdaterede version af skuespillet. Nille er den centrale figur, og hun er alkoholiseret som Jeppe. Hun ender i baronessens seng og oplever samme ydmygelse som Jeppe - bortset fra, at baronen i stykket her, når at lægge an på Nille i tiltro til, at det er hans kone, der ligger der. Udgangspunktet i stykket er en rammehistorie om et nutidigt, modsætningsfuldt venindepar, Pernille og Lone, der mødes i tidens cafemiljø. Her er journalisten Pernille den festglade, og pædagogen Lone er den mere moraliserende veninde, der dog under samtalen når at nyde nogle genstande. I fire akter for 11 medvirkende.

Stykket har en klar satirisk tilgang, der udlægger nutidens moral i retning af, at kvinder er lige så tørstige som og deler frustrationer med mænd. Teksten fungerer fint som læsestykke og til undervisning. Egnet til opførelse af og overkommeligt for større amatørensembler.

Holbergs dramatiske univers har inspireret andre nutidige danske dramatikere fx syngespillet MontanusHolberg, hekseri og maskerade og stykket Holberg, hekseri og maskeradeHolbergs dramatiske univers har inspireret andre nutidige danske dramatikere fx syngespillet Montanus og stykket .Informationer og udgaver