Bøger / faglitteratur / kogebøger

Nigellas køkken : opskrifter fra hjemmets hjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
xix, 487 sider: ill. i farver
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Indhold

Køkkenudfordringer (Hvad skal vi have til aften? ; Skynd dig, jeg er sulten! ; Let er godt ; Biks det bedre ; Min lækre løsning ; Mad ud af ærmet) ; Køkkenglæder (Kyllingen og dens plads i mit køkken ; Drømmen om den hjemlige arne ; Ved mit bord ; Rør ro i sjælen ; Gennem marv og ben ; Festlige fiksfakserier ; Kokkens kur mod søndagssygen)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. apr. 2011

Til Nigellas dedikerede fans, der ligesom hun elsker mad med kalorier og uden fine fornemmelser.

Nigella har taget revanche fra sin sidste kogebog, hvor hun forsøgte at "begrænse sniksnakken". Her lægger hun hårdt ud med en intro på 20 sider om madglæde, køkkener, udstyr og tips. Madlavning skal være en glæde, og for hende er det fuldstændig legalt at bruge genveje med færdige produkter. Bogen er i bund og grund et udtryk for, hvordan hun lever og selv laver mad med en tyk streg under, at hun ikke er gourmetkok. Udgangspunktet er hvad hun kan lide, og kød, pasta, skaldyr i solide sammensætninger står højt på listen - ikke at forglemme desserter og kager. Grøntsagerne er i undertal og får ikke særskilt opmærksomhed. Opskrifterne er opdelt i to hovedafsnit: køkkenudfordringer og køkkenglæder. Udfordringer ved at have teenagere i huset eller bare mangel på tid og lyst til køkkentjansen, i det andet går madlavningen efter hjertet med gæstemad, yndlingsretter, weekendbagning og lign. Mange af retterne har internationalt præg, men de engelske traditioner er mærkbare. Mange af billederne er fra gryderne og ikke specielt stylede, og hvert af de 13 underafsnit indledes med en billedcollage af alle retter. Jeg savner af og til en dansk redigering mht. ingredienser/alternativer.

Mere kompakt end Nigella ekspress fra 2008.

En omfangsrig kogebog, hvor der både bliver talt en del og lavet meget mad funderet i engelske madtraditioner - mad efter hjertet og ikke efter kalorietabeller.