Gå til indholdNiceville


Detaljer

Seneste udgave, dvd


Længde

1 dvd-video ca. 2 t., 20 min.

Udgivet

2012

Sprog

Engelsk tale , synkronisering på Fransk , Undertekster på Dansk, Engelsk og andre sprog

genre/form

dramaMålgruppe

Mærkning: Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år


Beskrivelse


Den unge Skeeter har en drøm om at blive forfatter, så hun overtaler den sorte hushjælp Aibileen til at lade sig interviewe til sit hemmelige bogprojekt, der skal beskrive de sorte kvinders vilkår i byen Jackson, Mississippi


Anmeldelser (8)


15. mar. 2012

Filmen henvender sig til et bredt publikum. Desuden til dem der har læst romanen af Kathryn Stockett. Kan evt. også bruges i studiesammenhænge ved emnet racediskrimination.

Vi befinder os i tressernes Sydstater, hvor de stadig holder fast i adskillelsen af sorte og hvide. Den unge rødhårede Skeeter har en drøm om at blive forfatter, så hun overtaler den sorte hushjælp Aibileen til at lade sig interviewe til sit hemmelige bogprojekt, der skal beskrive de sorte kvinders vilkår i byen Jackson, Mississippi. Det er dog ikke et helt ufarligt projekt de har gang i, da byen er et af hovedsæderne for Ku Klux Klan. Filmen er instrueret af Tate Taylor, som også har bearbejdet romanen til filmmanuskript. Taylor var barndomsvenner med Kathryn Stockett, som har skrevet romanen. Filmen blev vist i de danske biografer og vandt bl.a. en Oscar for bedste kvindelige birolle.

Filmen minder en del om Steven Spielbergs Farven lilla, men samtidig har den også en smule Stegte grønne tomater over sig.

En varm og rørende fortælling, der vel nok rammer mest i USA. Dog er det de færreste, der kan undgå at fælde en enkelt tåre til dette drama, der formår at få publikum til at leve sig ind i historien og ikke mindst karaktererne. Filmen er længere end de fleste, men synes at kunne bære det uden at man tænker over det. Emma Stone er god i rollen som den selvstændige Skeeter, der ikke er bange for at gå imod strømmen. Helt sikkert en film, der vil være populær på biblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Jane Anja Ankerstjerne

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 17. nov. 2011

Jyllands-posten

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 17. nov. 2011

Berlingske tidende

Af

Louise Kidde Sauntved

d. 17. nov. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Eva Zierau

d. 17. nov. 2011

Weekendavisen

Af

Bo Green Jensen

d. 18. nov. 2011

Information

Af

Christian Monggaard

d. 17. nov. 2011

Filmmagasinet Ekko

Af

Bo Tao Michaélis

Nr. 55 (2011)


Informationer og udgaver

Dvd

2012

Blu-ray

2012