Bøger / faglitteratur

Netværksboligen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Giver nye bud på fællesskabsorienterede boliger i byen. Boliger, der er tænkt til at favne de mange typer af familier, der er i dagens Danmark.

Indhold

En bolig er ikke et kunstværk ; Netværket (Peder Duelund Mortensen: Boligdrømme. Gitte Marling: Kloning af byen. Charlotte Sommer: Byen og boligen. Kernefamilie og selvrealisering / Hausenberg) ; Research : erfaringer & forestillinger / Force4, Hausenberg, Helle Folden Dybdahl, Signe Groth-Brodersen ; Studio : netværksboliger 2.0 / Force4 ; Perspektiv (Helle Folden Dybdahl: Når en plus en er tre. Henrik Dahl: Kollektiv indvidualisme. Claus Bech Danielsen: Værksted, værested eller blærested)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2008

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. nov. 2008

Denne fagbogs målgruppe er arkitekter, studerende, planlæggere, sociologer og andre fagpersoner der interesserer sig for nytænkning af boligen. Dele af bogen vil også kunne tjene til inspiration i forbindelse med etablering af nye bofællesskaber.

Arkitektgruppen Force4 Architects har i samarbejde med etnologer og psykologer kørt et udviklingsprojekt om hvordan man kan skæbe fællesskabsorienterede boliger med fokus på familien, fællesskabet og byen. Fleksible boliger der kan tilgodese de krav, vi har til fællesskaber og netværk i byen samtidigt med at vi ikke giver køb på individualismen. Folkene bag projektet har interviewet forskellige personer om deres erfaringer og ønsker til en moderne netværksbolig, som i bogen projiceres op i skitser, collager, projektforslag og andre visualiseringer. Der opereres med at opdele boliger i såkaldte klynger med private, semi-private og offentlige zoner og derigennem at tilgodese forskellige former for familie- og bofællesskabsstrukturer: voksne uden børn, voksne med delebørn og familier med børn.

Andre målgrupperelevante titler findes på hylderne med byplanlægning, arkitektur, bofællesskaber og byboliger.

En upretentiøs bog der opfordrer planlæggere og andre "boformsinteresserede" til at tænke nye tanker omkring vores boligers udformning og fleksibilitet og tænke disse ind i overordnede netværkssammenhænge, der også tager højde for nye familiestrukturer.