Bøger / faglitteratur

Netværk

Del 2 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2012

Beskrivelse


Introduktion til emnet sociale netværk, som er videnskaben om, hvorledes vi er kædet sammen.

Indhold

Tænk netværk ; Et netværk af netværkere ; Hvor verden dog er lille ; Naturens netværk ; Når netværk nedbrydes ; Mennesket på formel?


I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 25. sep. 2012

For alle med interesse i letforståelig formidling af videnskabelig forskning à la Danskernes Akademi. Bogens lille størrelse (60 sider) og de korte afrundede kapitler, gør læsningen til en fornøjelse, som man kan gå til og fra.

Netværk er nr. 2 i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag, hvor emner fra forskningens verden præsenteres på en frisk og lettilgængelig måde. Der er foreløbig planlagt 36 titler (der udkommer en om måneden), og kan i øvrigt læses gratis via Danskernes Akademis hjemmeside. Ophavsmanden bag Netværk er professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens Mogens Olesen, der tidligere har udgivet et væld af videnskabelige artikler. I sin nye udgivelse giver han glimrende introduktion til emnet sociale netværk, som er videnskaben om, hvorledes vi er kædet sammen. Hypotesen er, at vi alle er linket sammen gennem højest seks bekendtskaber, hvilket illustreres gennem en række mere eller mindre kuriøse eksempler (forholdet mellem Schwarzenegger og Liva Weel er fx kun tre link - prøv selv på oracleofbacon.org). Medvirkende til den gode læseoplevelse er også, at Olesen er en lun og dygtig formidler, der formår at gøre et emne, som umiddelbart kan virke lidt tørt og teoretisk, spændende og relevant for alle. Eneste anke er den manglende liste over nævnt litteratur.

Samme tilgang og høje standard som nr. 1 i serien Frihed.

Vellykket populærvidenskabelig introduktion til begrebet netværk.


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Niklas Hessel

d. 5. okt. 2012


Kritik

Årg. 46, nr. 208 (2013)

af

af

Asger Sørensen

Årg. 46, nr. 208 (2013)