Gå til indholdBøger / skønlitteratur / noveller

Nedslag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

154 sider

Udgivet

2021

Genre og formnoveller
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


12 noveller som på forskellig vis skildrer mennesker før og efter fatale valg i deres liv, beslutninger der vender verden på hovedet. For læsere af nutidige danske noveller og for dem, som følger med i den moderne danske skønlitteratur. Kan også bruges i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau


Indhold

  • Fisk er fisk

  • Skumbanan

  • Dage uden dagbog

  • Legemus i snor

  • Ællingerne i kælderen

  • Det er utroligt med ham Max Madsen

  • Fuzzy

  • Efter

  • Hesteballon

  • Besøget


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2021

af

af

Henrik H Pedersen

d. 11. feb. 2021

12 noveller som på forskellig vis skildrer mennesker før og efter fatale valg i deres liv, beslutninger der vender verden på hovedet. For læsere af nutidige danske noveller og for dem, som følger med i den moderne danske skønlitteratur. Kan også bruges i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau.

Psykologiske noveller som skildrer mennesker i forskellige udsatte situationer, ikke uden en hvis underlæggene sort humor og uhygge. Gennem novellerne runder vi parhold, familie, far-søn relationer og mennesker som mister noget eller måske har manglet kærlighed. I Novellen "Hesteballon", som kan minde om en Tarrantino film, stiger en vred mand på bussen "jeg har en plan", siger han, "en mor har født mig, og hun har haft øjne, der kunne se mig. hvor blev det blik af, mens jeg lå i vuggen", novellen ender ganske dramatisk. Forfatter Allan Lillelund debuterede i 2016 med EfterDage uden dagbog


og har sidenhen også fået udgivet Dage uden dagbog foruden en bog om skriveteknikPsykologiske noveller som skildrer mennesker i forskellige udsatte situationer, ikke uden en hvis underlæggene sort humor og uhygge. Gennem novellerne runder vi parhold, familie, far-søn relationer og mennesker som mister noget eller måske har manglet kærlighed. I Novellen "Hesteballon", som kan minde om en Tarrantino film, stiger en vred mand på bussen "jeg har en plan", siger han, "en mor har født mig, og hun har haft øjne, der kunne se mig. hvor blev det blik af, mens jeg lå i vuggen", novellen ender ganske dramatisk. Forfatter Allan Lillelund debuterede i 2016 med Efter og har sidenhen også fået udgivet foruden en bog om skriveteknik.

Meget velskrevne og fint komponerede noveller som virker ganske originale. Her veksles på fin vis mellem den rå hverdags psykologiske realisme og den indimellem absurde sorte humor.

Novellerne giver mindelser om Mikael Josephsen og novellister som Jan Sonnergaard og Jens Blendstrup, som også er skarpe på det psykologiske plan tilsat barok humor.


Weekendavisen

d. 16. apr. 2021

af

af

Lasse Winther Jensen

d. 16. apr. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Allan Lillelund Andersen

Silkefyret, 1. udgave

2021

Ebog

Allan Lillelund Andersen

Silkefyret