Bøger / faglitteratur

Nedenom og hjem : perspektiver på tab og tro


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvordan man bearbejder sorg og tab ved hjælp af salmer og billedmeditation og finder mod og håb midt i kaos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 2. juni 2014

En bog om at bruge kristendommen i sorgbearbejdelse, hvilket betyder, at bogen først og fremmest vil appellere til mennesker, der søger trøst i den kristne tro, hvad enten de har lidt et tab eller er ramt af livstruende sygdom - mennesker ved livets yderpunkter.

Lone Vesterdahl er cand.mag. i dansk og fransk samt teolog - igennem de sidste 10 år sognepræst ved den danske folkekirke. Både som præst og ud fra egen tabshistorie er hun interesseret i sjælesorg og er i gang med en masteruddannelse her indenfor. De redskaber, hun bruger i bogen, er først og fremmest billedmeditation og salmer. Begge dele kan røre ved de dybe følelser og hjælpe os til at forløse dem og gå videre i livet med nye indsigter og erfaringer. Hun kommer rundt og forskellige sider af tab og sorg som fx: utryghed, ventetid, ensomhed - og lægger vægt på at sorgen er en vej (altså en proces). Bogens indledende kapitel er en introduktion til billedmeditation. I hvert kapitel tager hun typisk udgangspunkt i en salme og slutter af med et oplæg til en billedmeditation.

Bente Chemnitz har skrevet om sorg og tab ud fra sin erfaring som præst i fx Sørgetid. Og jeg vil ikke undlade at nævne nyligt afdøde Niels Højlunds Gammel vin på nye sække, der bl.a. rummer en billedmeditation.

Når man står midt i sorgens kaos, er man mere end almindeligt åben for, hvad troen har at tilbyde. Bogen har nogle spændende pointer og vil have budskab til sorgramte, der søger bearbejdelse i meditation i den kristne tro.


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2014

af

af

Doris Ottesen

d. 2. juli 2014


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 8 (2015)

af

af

Elin Skoven

Årg. 105, nr. 8 (2015)


Dansk kirketidende

Årg. 166, nr. 9 (2014)

af

af

Eskil S. Dickmeiss

Årg. 166, nr. 9 (2014)