Gå til indholdBøger / faglitteratur

Nedenom og hjem : perspektiver på tab og tro


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

237 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Ophav

Lone Vesterdal(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om hvordan man bearbejder sorg og tab ved hjælp af salmer og billedmeditation og finder mod og håb midt i kaos


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jun. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 2. jun. 2014

En bog om at bruge kristendommen i sorgbearbejdelse, hvilket betyder, at bogen først og fremmest vil appellere til mennesker, der søger trøst i den kristne tro, hvad enten de har lidt et tab eller er ramt af livstruende sygdom - mennesker ved livets yderpunkter.

Lone Vesterdahl er cand.mag. i dansk og fransk samt teolog - igennem de sidste 10 år sognepræst ved den danske folkekirke. Både som præst og ud fra egen tabshistorie er hun interesseret i sjælesorg og er i gang med en masteruddannelse her indenfor. De redskaber, hun bruger i bogen, er først og fremmest billedmeditation og salmer. Begge dele kan røre ved de dybe følelser og hjælpe os til at forløse dem og gå videre i livet med nye indsigter og erfaringer. Hun kommer rundt og forskellige sider af tab og sorg som fx: utryghed, ventetid, ensomhed - og lægger vægt på at sorgen er en vej (altså en proces). Bogens indledende kapitel er en introduktion til billedmeditation. I hvert kapitel tager hun typisk udgangspunkt i en salme og slutter af med et oplæg til en billedmeditation.

Bente Chemnitz har skrevet om sorg og tab ud fra sin erfaring som præst i fx Sørgetid. Og jeg vil ikke undlade at nævne nyligt afdøde Niels Højlunds Gammel vin på nye sække, der bl.a. rummer en billedmeditation.

Når man står midt i sorgens kaos, er man mere end almindeligt åben for, hvad troen har at tilbyde. Bogen har nogle spændende pointer og vil have budskab til sorgramte, der søger bearbejdelse i meditation i den kristne tro.


Kristeligt dagblad

d. 2. jul. 2014

af

af

Doris Ottesen

d. 2. jul. 2014


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 8 (2015)

af

af

Elin Skoven

Årg. 105, nr. 8 (2015)


Dansk kirketidende

Årg. 166, nr. 9 (2014)

af

af

Eskil S. Dickmeiss

Årg. 166, nr. 9 (2014)Informationer og udgaver

2014

Bog

Lone Vesterdal

Unitas, 1. udgave