Gå til indholdNavy SEAL Team Six : han var en af verdens bedste soldater


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

288 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

erindringerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Om amerikaneren Howard Wasdins liv i eliteenheden SEAL i 1983-1996. Om det barske liv, den hårde træning og de hemmelige missioner. Undervejs bliver han optaget i den særligt eksklusive enhed Team Six, hvor han bliver uddannet til snigskytte.


Anmeldelser (2)


7. okt. 2011

Målgruppen er den del af det mandlige publikum der holder af at hygge sig med barske beskrivelser af livet som professionel soldat.

Navy SEAL Team Six er navnet på den amerikanske flådes eliteenhed, der ofte opererer i det skjulte, og har til opgave at støtte CIA-operationer og fx deltage i befrielser af gidsler. Den blev for alvor kendt i maj 2011 hvor den dræbte Osama bin Laden, og den dramatiske aktion bliver beskrevet til indledning. Men ellers følger vi amerikaneren Howard Wasdin fra han trådte ind i eliteenheden SEAL i 1983 og til han forlod den i 1996, og vi hører om det barske liv, den knaldhårde træning og de hemmelige missioner. Undervejs bliver han optaget i den særligt eksklusive enhed Team Six, hvor han bliver uddannet til snigskytte. Han tildeles flådens fortjenstmedalje for operation Ørkenstorm i Det Røde Hav i 1991 og Sølvstjernen for indsatsen i Mogadishu, Somalia i 1993. Illustreret med en del sort/hvide fotos fra Howards indsats som soldat.

Thomas Rathsacks skønlitterære Shadow army, 2011 henvender sig til samme målgruppe. Eric L. Haney Otte år i Delta Force : historien om USAs hemmelige antiterrorstyrke, 2003 handler om den tilsvarende eliteenhed i den amerikanske hær.

Læserne af bøger om det barske liv som professionelle soldater vil sætte pris på beretningen om den amerikansk elitesoldat og om operationerne i eliteenheden Navy SEAL Team Six.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 18. nov. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011