Bøger / faglitteratur / encyklopædier

Navnebogen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
327 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
encyklopædier, fortegnelser

Beskrivelse


En guide til valg af fornavn, opdateret i forhold til Familiestyrelsens nyeste liste over godkendte navne. Ca. 1000 fornavne med oplysning om fornavnets opståen og udbredelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

Fortrinsvis for forældre, der skal finde inspiration til at navngive deres nyfødte barn, men også andre der finder interesse i navnes popularitet og oprindelse.

6. udgave af Den store navnebog af samme forfatter. Det indledende afsnit om fornavnes historie i store træk er som den tidligere udgave, hvorimod bogens hovedbestanddel, leksikonet med de 1000 mest populære navne er tilført 70 nye navne. De enkelte artiklers opbygning er ændret en anelse, og bogen afsluttes som tidligere udgave med Familiestyrelsen liste over godkendte fornavne. I den mellemliggende periode er arbejdet med godkendelse af fornavne overgået fra Kirkeministeriet til Familiestyrelsen under Familie- og forbrugerministeriet. Bogen har fået et andet og større format og har fået en layoutmæssigt modernisering i forhold til 5. udgaven fra 2002.

5. udgaven er selvfølgelig stadig brugbar som et supplement, men rækker økonomien bør den udskiftes fuldt ud med denne 6. udgave, der ser mere spændende og tidssvarende ud. Når man tager bogens brug i bibliotekerne i betragtning, vil de gamle udgaver sikkert også trænge til udskiftning.

Ny og opdateret udgave af én af de populære opslagsværker om danske fornavne.