Bøger / faglitteratur / kogebøger

Naturkogebogen : fra skovturen til tallerkenen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
137 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Om de bær, planter og svampe man finder i naturen, og som gratis kan bruges til at eksperimentere i køkkenet med.

Indhold

Svampe ; Planter ; Bær ; Forretter og hovedretter ; Bagværk og desserter ; Marinader, drikke og syltede lækkerier ; Tilbehør


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 4. mar. 2016

Går du på svampejagt eller samler du vilde bær og andet guf i naturen? Har du skvalderkål, brændenælder og andet "ukrudt" i haven? Så er denne bog lige noget for dig, da den udnytter denne ressource. For naturelskeren der gerne vil have noget med hjem til gryderne.

Undertitlen på bogen, "fra skovtur til tallerken", er meget rammende for bogens indhold. Bogen giver en introduktion til hvordan man anvender og konserverer en lang række svampe, vilde bær og forskellige planter. Første del af bogen beskæftiger sig med indsamling af produkterne hvorefter anden del beskriver tilberedning. Opskrifterne kræver, foruden hvad du selv har fundet, ingen specialingredienser og/eller maskiner. Udgivet i hardbackkvalitet med billeder af de enkelte serveringer.

Som amatørgastronom og er jeg glad for bogens indgangsvinkel, da det er en kombination der fungerer godt og er oppe i tiden. Skovtur og senere fouragering - "what's not to like". Opskrifterne er nemme at følge, og sproget er klart og tydeligt, så der er ingen undskyldning for ikke at tage en tur i skoven og derefter et smut i køkkenet. Prøv fx opskriften på svampebruschetta, høstsuppe eller chokoladekage med brombær og tusindfryd.

For yderligere litteratur om naturens spisekammer se Naturens spisekammerDet vilde køkken eller Det vilde køkkenFor yderligere litteratur om naturens spisekammer se Naturens spisekammer eller .