Gå til indholdNaturens vitaminer & mineraler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

249 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

1986


Anmeldelser (2)


20. mar. 2020

Klassisk opslagsværk om vitaminer og mineraler, der samtidig er en guide til at spise sund og næringsrig kost, der giver en velfungerende fordøjelse, et bedre immunforsvar, god nattesøvn og mere energi i dagligdagen. For alle der ønsker mere viden og indsigt i den mad de spiser.

Vitaminer og mineraler har en stor betydning for vores sundhed, men det er vigtigt at kosten sammensættes korrekt, så der er det rette forhold mellem protein, fedt og kulhydrat, at de rette fedtstoffer vælges og at man får nok kostfibre. Bogen fungerer som en opslagsbog om vitaminer, mineraler og sporstoffer, samt viden om, hvordan man styrker immunforsvaret og bliver mindre sårbar. Den behandler alle vitaminer, vitaminlignende stoffer, mineraler og sporstoffer, giftige grundstoffer og energigivende næringsstoffer. Dertil kommer afsnit om bl.a. daglig næringsstofsanbefaling og kostråd samt kosttilskud. Illustreret med tabeller, indeks og ordguide.

I forhold til forrige udgave er denne udgave revideret mange steder, primært i tabeller og oversigter. Desuden har forfatteren valgt at indføre tal for kcal igen fremfor kJ, som ellers blev indført i 1978. Bogen er dejlig overskuelig og let at bruge, den har samlet al den viden man har brug for.

En anden god opslagsbog med gennemgang af vitaminer, mineraler, fedtstoffer mv. samt råd og anvisninger om kost og forebyggelse af livsstilssygdomme er Lev sundt med vitaminer og mineraler


En anden god opslagsbog med gennemgang af vitaminer, mineraler, fedtstoffer mv. samt råd og anvisninger om kost og forebyggelse af livsstilssygdomme er Lev sundt med vitaminer og mineraler.

Lektørudtalelse

Af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

19. dec. 2018

Kostens indhold af vitaminer og mineraler er hovedemnet i denne lille ernæringsguide. Det enkelte næringsstof karakteriseres udfra dets betydning for og omsætning i den menneskelige organisme samt dagsbehovet. Efterfølgende findes en liste over det nøjagtige indhold i de vigtigste fødeemner. Ud over vitaminer og mineraler beskæftiger forfatteren sig også med andre emæringsdeterminanter som kolesterol, fedtsyrer, fibre og kalorier. Bagest kan man i tabelform overskue de enkelte fødevarers samlede ernæringsværdi, og i leksikal form kan man via et bestemt sygdomssymptom se, hvilke næringsstoffer man mangler. Jeg undrer mig lidt over de meget præcise tal, for som Hagerup selv gør opmærksom på, er et æble ikke bare et æble. Næringsindholdet påvirkes af mange forskellige faktorer så som geografi, sort, dyrkningsmetode og modningsgrad. Bogens titel og fysik signalerer økobegejstring, men de neutrale tal kan bruges af alle, der interesserer sig for kostens sundhedsværdi, men erselvfølgelig mest for folk, der arbejder professionelt med ernæring. I forhold til 3. udgave er der kun foretaget enkelte korrektioner.

Lektørudtalelse

Af

Claus Bundgaard


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2014

Bog

2008

Bog

2000

Bog

1997

Bog

1992

Bog

1991

Bog

1989

Bog

1987

Bog

1986

Ebog

2020

Lydbog (bånd) / Bog

1988