Bøger / faglitteratur

Naturens lys. Bind 1 : Fra middelalderens mystik til renæssancens platonisme

Del 1 af Naturens lys

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
236 sider
Udgivet
2021
Ophav

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2021

af

af

Kent Skov

d. 13. juli 2021

Første del af AHs åndshistoriske værk om europæisk naturfilosofi om perioden 1250-1400. Perioden hvor den "kristne" kultur begynder at vende sig mod naturens betydning for menneskets eksistens. Et dansk kulturhistorisk hovedværk og en af de bedste faglitterære bøger indenfor sit område. For kulturhistorisk interesserede.

AHs værk fra 1998 er en kritisk gennemgang af den naturforståelse, der dominerede det 20. århundrede og en afdækning af forestillingerne om natur og naturvidenskab, der er blevet undertrykt op gennem historien fra den tidlige middelalder frem til den sene renæssance op mod oplysningstiden.

Gennem de syv kapitler kommer den i samtiden skjulte historie frem som en fortløbende fortælling, der dykker ned i datiden og samtidig taler direkte ind i vores egen tid. Værket er en eminent samlet fremstilling over et 400 år langt stræk i europæisk ånds- og naturhistorie.

Udgaven her er i enkelt udstyr ift. til tidligere. Dvs. uden illustrationer og med tæt sats, men med fuld tekst, noteapparat og registre. Middelalderens naturfilosofi lægger sig op af og supplerer denne.