Gå til indholdNaturens lov : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

260 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


VVS-installatør Rautala bliver midlertidigt lam i benene under et biluheld. Under sit hospitalsophold reflekterer han over fortiden, nutiden og fremtiden og bekymrer sig om sin familie, arbejde og samfundsudviklingen


Anmeldelser (8)


28. apr. 2016

Underfundig roman, der med sin sproglige finurlighed og skæve humor har meget på hjerte. For dem, som holder af finsk litteratur og romaner, som lægger op til refleksion.

Kari Hotakainen, som fik Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Hjemmefronten


i 2004, har her skrevet en roman om VVS-installatøren Jussi Rautala som bliver midlertidigt lam i benene efter et alvorligt biluheld. Han bliver på hospitalet tilset af sygeplejersken Laura og vi følger hendes, Rautalas og nogle af de øvrige patienters personlige udvikling på afdelingen. Romanen er inddelt i tre kapitler henholdsvis svangerskab, veer og fødselKari Hotakainen, som fik Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Hjemmefronten i 2004, har her skrevet en roman om VVS-installatøren Jussi Rautala som bliver midlertidigt lam i benene efter et alvorligt biluheld. Han bliver på hospitalet tilset af sygeplejersken Laura og vi følger hendes, Rautalas og nogle af de øvrige patienters personlige udvikling på afdelingen. Romanen er inddelt i tre kapitler henholdsvis svangerskab, veer og fødsel.

Romanen er meget enkel i handling, men giver stof til eftertanke. Bogen har mange fine pointer og er både krydret med humor og tristesse og er samtidig meget særegen. Kapitlerne illustrerer udviklingen i karaktererne set i et samfundskritisk perspektiv og romanen forsøger med sine tankestrømme og associationer at finde og skabe en mening med livet og hverdagen. Kunne snildt være en introduktion for nye læsere til Kari Hotakainens forfatterskab.

Underfundig finsk litteratur hænger ikke på træerne og af lignende litteratur kan Arto Paasilinnas forfatterskab anbefales. Hans første roman hedder Den lykkelige mand


Underfundig finsk litteratur hænger ikke på træerne og af lignende litteratur kan Arto Paasilinnas forfatterskab anbefales. Hans første roman hedder Den lykkelige mand.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 13. maj. 2016

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 28. maj. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 22. aug. 2016

Information

Af

Martin Bastkjær

d. 18. jun. 2016

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 27. maj. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2016-05-13

Standart

Af

Morten Kyndrup

Årg. 30, nr. 4 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016