Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Naturen i Danmark. Skovene


Beskrivelse


Danmark har været et skovland lige siden den seneste istid sluttede. Skov spiller derfor en helt central rolle i den danske natur, og uden mennesket massive påvirkning ville skov fortsat dække størstedelen af landet. Påvirkningen har vekslet gennem årtusinderm men skov har altid haft en stor betydning for indbyggerne. Fokus er på "naturen i skoven" - skoven som levested for planter, svampe og dur - deres samspil i tid og rum. Både indbyrdes såvel som med det varierende naturgrundlag og på godt og ondt med mennesket.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 6. sep. 2017

Storværk om biologien og økologien i den danske natur. For alle lige fra lektoren til den almene kratlusker. Om naturens mange aspekter.

Den danske natur er et stort emne, og denne udgivelse på knap 3000 sider, fordelt over fem bind, behandler naturen i Danmark ud fra en række emner. Skovene, havet, det åbne land, de ferske vande og geologien er bind-titlerne, der fungerer som grovinddeling af stoffet. Hver bind behandler biotopens historie, plante- og dyreliv, kredsløb og menneskelig indflydelse. Der lægges vægt på fremtidsudsigterne. Bogens forfattere er primært en række danske forskere indenfor det bio- og naturvidenskaben. Teksten er tospaltet med infografikker, farvebilleder og diagrammer.

Et ikonisk værk om alle tænkelige facetter af dansk natur. En decideret lækker og omfangsrig udgivelse med overflod af information, så det næsten tager pusten fra en. Værkerne beskæftiger sig med naturen både i detaljen og i de store overordnende linjer. Emnerne er fint delt op, så man som læser har stor frihed i læsningen. Sproget er pædagogisk og forståeligt, og fagtermer forklares i teksten og i ordlister. Billedsiden underbygger teksten på fornem vis.

De fem bind er nye udgaver, hvor opdateringen især består af opdaterede tal, statistikker, opdagelser og nuværende tilstande. Tidligere udgaver er udkommet fra 2007 til 2013 så graden af opdatering varierer fra bind til bind.


Politiken

d. 1. jan. 2011

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 1. jan. 2011


Kristeligt dagblad

d. 11. dec. 2010

af

af

Michael Stoltze

d. 11. dec. 2010


Praktisk økologi

Årg. 31, nr. 2 (2011)

af

af

Jens Thejsen

Årg. 31, nr. 2 (2011)


Svampe

2011, nr. 63

af

af

Thomas Læssøe

2011, nr. 63