Gå til indholdBøger / faglitteratur

Naturen forkæler din hjerne : om samskabelse og grøn trivsel i urbane miljøer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

252 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Boe Sallingboe(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om stress og sansehaver, byens grønne områder, indendørsplanter og rekreative grønne områders terapeutiske effekt på mennesker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2018

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 27. aug. 2018

Naturen har mange positive effekter på os mennesker, og derfor er det vigtigt at omgive sig med natur. For den kyndige haveentusiast og mennesker, som arbejder professionelt med haver.

Bogen beskriver både det grønne vi kan skabe og opsøge i vores nærmiljø samt den natur, vi kan opsøge udenfor byen. Forfatter Boe Sallingboe er selvstændig bygartner i København og hans motto er: "Grønt er godt for os, og meget grønt er endnu bedre". Hans tidligere bog Naturen ind i byensatte fokus på det lavpraktiske med at frembringe oaser på altaner og tagterrasser. Denne anden bog i serien om naturen koncentrerer sig mere om de afledte effekter af det grønne omkring os. Det har nemlig en terapeutisk virkning på os, og derfor er forfatteren også fortaler for at vedligeholde frydparker, sansehaver og terapihaver. Flere af kapitlerne slutter med to-do lister med forslag til, hvordan du kan komme tættere på naturen samt oversigter over planter, så man ved hvilken der passer til ens behov. Illustreret med helsides farvefotos og afsluttes med litteraturliste.

Flotte farvefotos og en meget omfangsrig litteraturliste. Forfatteren har virkelig gjort sig anstrengelser for at nå godt omkring emnet, og hans passion for emnet skinner igennem.

Byens grønne strukturomhandler også naturens betydning for mennesket.Informationer og udgaver

2018

Bog

Boe Sallingboe

mellemgaard, 1. udgave

2018

Ebog

Boe Sallingboe

mellemgaard

2021

Lydbog (net)

indlæser: Tina Kruse Andersen

mellemgaard

2021

Lydbog (net)

indlæser: Tina Kruse Andersen

BibMedia

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Tina Kruse Andersen

BibMedia