Gå til indholdBøger / faglitteratur

Naturdannelse : naturformidlerens håndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

186 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Line Beck(forfatter)

Anne Skov Thomsen(redaktør, illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fremragende håndbog om forholdet mellem menneske og natur. For alle, der færdes i naturen eller har ønske om at være mere i naturen. Inkluderer inspirationskatalog med turforslag til at komme ud i det fri


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2021

af

af

Morten Brynildsen

d. 5. mar. 2021

Fremragende håndbog om forholdet mellem menneske og natur. For alle, der færdes i naturen eller har ønske om at være mere i naturen. Inkluderer inspirationskatalog med turforslag til at komme ud i det fri.

Der er blevet for langt mellem natur og menneske, og det er kritisk, lyder det i forordet fra friluftvejleder og biolog Nikolaj Voldum Ahlburg. Hans indlæg omhandler netop fremmedgørelsen fra naturen, som vores moderne levevis forsager. Han introducerer begrebet naturdannelse, og med afsæt i personlige erfaringer viser han, hvordan videnstilegnelse om naturen, fysisk udfoldelse og sanseligt nærvær i det fri - gerne i form af fællesskaber - kan skabe en dybere naturforbindelse, der gavner begge veje - både mennesket og naturen. Bogens anden del, hvor antropolog og mindfulness-instruktør Line Beck er medforfatter, indeholder et inspirationskatalog med 25 turforslag og praktiske overvejelser omkring naturformidling skrevet primært til netop naturformidlere.

Forfatterne rammer helt perfekt, når det gælder vores moderne natursyn, og de har helt styr på kuren. Det er eminent godt set og formidlet, og bogen er en af de bedste udgivelser på området i mange år.

Ind i skovenMindfulness i naturen


Det sidste barn i skoven


Vi er natur


Naturen på recept


om skovbadning, Mindfulness i naturen, Det sidste barn i skoven, Vi er natur og den populære Naturen på recept belyser mange af de samme vinklerInd i skoven om skovbadning, , Det sidste barn i skoven, Vi er natur og den populære Naturen på recept belyser mange af de samme vinklerInd i skoven om skovbadning, Mindfulness i naturen, , Vi er natur og den populære Naturen på recept belyser mange af de samme vinklerInd i skoven om skovbadning, Mindfulness i naturen, Det sidste barn i skoven, og den populære Naturen på recept belyser mange af de samme vinklerInd i skoven om skovbadning, Mindfulness i naturen, Det sidste barn i skoven, Vi er natur og den populære belyser mange af de samme vinkler.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 11. jun. 2021

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 11. jun. 2021


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. jun. 2021

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 23. jun. 2021


Kaskelot

Nr. 239 (2022)

af

af

Søren Rafn

Nr. 239 (2022)Informationer og udgaver

2021

Bog

Redaktør: Anne Skov Thomsen

Turbine, 1. udgave