Gå til indholdBøger / faglitteratur

Natur/teknologididaktik : naturfagsundervisning for begyndere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

196 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Trine Hyllested(forfatter)

Ida Hy(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for læreruddannelse


Beskrivelse


Denne bog viser lærerstuderende samt grundskolens naturfagsundervisere, hvorledes man som underviser kan skabe en naturfaglig undervisning, som udvikler de yngste elevers naturfaglige kompetencer samt får dem til at tænke naturfagligt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. sep. 2020

Denne bog viser lærerstuderende samt grundskolens naturfagsundervisere, hvorledes man som underviser kan skabe en naturfaglig undervisning, som udvikler de yngste elevers naturfaglige kompetencer samt får dem til at tænke naturfagligt.

Bogen er bygget op over 10 kapitler, som belyser forskellige aspekter af naturfagsundervisningen. Eksempelvis: læremidler, lærerens rolle i faget, evaluering, de naturfaglige kompetencer samt hvorfor egentlig undervise i faget? De enkelte emner præsenteres via en vekselvirkning mellem teoretisk viden samt eksempler fra praksis. Afslutningsvis rundes kapitlerne af med en række studiespørgsmål til egen overvejelse eller til diskussion på læreruddannelsen.

Det er en god bog, som i et letforståeligt sprog tager sin læser med ind i det naturfaglige univers. En god hjælp for undervisere, som ikke er uddannet til at undervise i natur/teknologi. Bogen klæder sin læser didaktisk godt på til at kunne videreformidle naturfaglig forståelse og tankegang.

Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfagDannelse i alle fag


Fagsprog i naturfag


, Dannelse i alle fag og Fagsprog i naturfagDet vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfag, og Fagsprog i naturfagDet vil være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Fagdidaktik i naturfag, Dannelse i alle fag og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. okt. 2020

af

af

Steen Ehlers

d. 29. okt. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Ida Hy

Hans Reitzel, 1. udgave

2021

Ebog

Trine Hyllested

Nota