Gå til indholdNattens blomst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

361 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Den unge Ziba vil læse videre, men bliver til sin store fortrydelse tvangsgift. Hun nægter dog at være indespærret i sit eget hjem og sind, så hun følger sine egne veje. Til læsere af mellemøstlige bøger og bøger om kvinders undertrykkelse


Anmeldelser (2)


29. okt. 2021

Den unge Ziba vil læse videre, men bliver til sin store fortrydelse tvangsgift. Hun nægter dog at være indespærret i sit eget hjem og sind, så hun følger sine egne veje. Til læsere af mellemøstlige bøger og bøger om kvinders undertrykkelse.

16-årige Ziba vokser op i 1950'ernes Teheran som borgmesterens datter, hvor drømmene er store. Hun vil gå forrest, som den frie kvinde hun er og læse videre. Farens vilje er dog en anden, og Ziba bliver tvangsgift med en tyran. Hun nægter imidlertid at lade sig kue og følger sine egne veje. Det er en roman om kvinders frisættelse eller mangel på samme, om seksualitet og identitet samt et indblik i Irans samfund anno 1950. "Nattens blomst" er forfatterens første roman for voksne.

Velskrevet og gribende roman, hvor man til tider krymper sig over voldshandlingerne eller over tankegangen hos hovedpersonerne. Én af den slags bøger, der efterlader læseren med hamrende hjerte og lidt til eftertanken. Der er en del sex i bogen.

På mange måder kan bogen sammenlignes med Sara Omars Dødevaskeren


: roman, dog uden at være helt så grumPå mange måder kan bogen sammenlignes med Sara Omars Dødevaskeren : roman, dog uden at være helt så grum.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 6. jan. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021