Gå til indholdNatteblod : fantasy


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

fantasy,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Fantasyfortælling om en ung pige med en mørk hemmelighed, en dreng, der drømmer om at være en helt, og et kongerige, der skal frelses fra en ond fyrste. For unge læsere af high fantasy


Anmeldelser (1)


22. okt. 2021

Fantasyfortælling om en ung pige med en mørk hemmelighed, en dreng, der drømmer om at være en helt, og et kongerige, der skal frelses fra en ond fyrste. For unge læsere af high fantasy.

Ranan var engang et idyllisk kongerige, men for 17 år siden blev det overtaget af den onde magiker Janosz, der dræbte kong Ranor og dronning Ana. Bagerdrengen Marko drømmer om at blive en del af modstandsbevægelsen og gøre Ranan frit igen. Pigen Nadia har boet hele sit liv i et tårn, men stikker af for at finde ud af, hvem hun er og hvorfor hun er forbandet til at blive noget nær et monster hver eneste nat. Hvilke hemmeligheder gemmer sig i skyggerne og kan Ranan få lyset tilbage?.

Bogen har nogle fine nytænkende aspekter, blandet med den mere klassiske fantasy, men det fungerer ikke helt. Historien er indviklet på grænsen til rodet, og sproget er tungt og har nogle ofte underlige gammeldags formuleringer, der falder udenfor resten af bogens sprogbrug. Nadia er en meget naiv hovedperson, og plottet udvikler sig på så belejlig en facon, at man aldrig er i tvivl om udfaldet.

Anbefalelsesværdige danske high fantasy-romaner er fx Bondekongens rejse


Væddermændenes nat


Kaldet fra Galathea


Mindelandet - dronningernes erindringer


, Væddermændenes nat : roman, Kaldet fra Galathea og Mindelandet - dronningernes erindringerAnbefalelsesværdige danske high fantasy-romaner er fx Bondekongens rejse, : roman, Kaldet fra Galathea og Mindelandet - dronningernes erindringerAnbefalelsesværdige danske high fantasy-romaner er fx Bondekongens rejse, Væddermændenes nat : roman, og Mindelandet - dronningernes erindringerAnbefalelsesværdige danske high fantasy-romaner er fx Bondekongens rejse, Væddermændenes nat : roman, Kaldet fra Galathea og Anbefalelsesværdige danske high fantasy-romaner er fx Bondekongens rejse, Væddermændenes nat : roman, Kaldet fra Galathea og Mindelandet - dronningernes erindringer.

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021