Gå til indholdNatportieren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

539 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

1995


Beskrivelse


En tidligere elitesoldat rekrutteres fra sit job som hotelportier til at skaffe oplysninger om en stenrig forretningsmand, der mistænkes for våben- og narkotikahandel. Dermed starter et gigantisk dobbeltspil, hvor kærlighed spiller en afgørende rolle


Anmeldelser (2)


21. apr. 2016

Jonathan Pine er tidligere soldat men arbejder nu som natportier på et luksushotel i Zürich. Her lader han sig rekruttere af efterretningstjenesten MI6 i en undercover-operation for at afsløre Richard Roper - en international våbenhandler. For spændingslæsere og Le Carré fans.

En dag falder Pine, via en hotelgæst, over nogle hemmelige papirer, som han viser til en ven i efterretningstjenesten. Handlingen får fatale konsekvenser for en kvinde, han er forelsket i. Da MI6 senere vil hverve ham til at komme tæt på livet af en stenrig våbenbagmand, øjner han chancen for hævn. Efter en del forarbejde bliver Pine manøvreret ind i Ropers kreds. Nu starter et hektisk kapløb med tiden med overhængende fare og skjult dobbeltspil i både MI6 og CIA. Situationen kompliceres yderligere, da Pine forelsker sig i Ropers kvinde.

En genudgivelse fra 1993 aktualiseret af tv-serien af Susanne Bier, der vises på DR. Serien rummer bogens handlingsskelet men har generelt ikke meget til fælles med dennes kompleksitet og dvælende fremstilling med vrimlen af bipersoner, detaljerede beskrivelser, sidespring og associationer. Momenter der tit sætter handlingen i slow motion og får sidetallet til at svulme, så mainstream spændingslæserne ofte falder fra.

Målgruppe som anden kompleks spænding fx Len Deighton.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Politiken

Af

Leif Jonasson

1994-11-06


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

1995

Ebog

2016