Gå til indholdNationalpark Vadehavet : natur i verdensklasse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

398 sider: ill. i farver ; 25×30 cm

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


I farvefotos beskrives Nationalpark Vadehavet med fokus på forskellige dyr, planter, naturtyper og geografiske lokaliteter


Anmeldelser (6)


4. jan. 2016

Fotobog om Nationalpark Vadehavet, med fokus på steder og dyre- og planteliv. For natur- og fotointeresserede samt turister.

Jens Kristian Kjærgaard er naturinteresseret fotograf og bosiddende på Mors. Han har tidligere udgivet et fotoværk om Nationalpark Thy. Denne bog tager os med til Vadehavet i det sønderjyske. Et område som indeholder en helt særegen natur, og som i 2008 blev udpeget som nationalpark i et cirka 1500 km2 stort område. Bogen består af en længere række kapitler med hver deres fokus på området. Her behandles forskellige dyr, planter, naturtyper og geografiske lokaliteter alle tilhørende Vadehavet. Kapitlerne starter typisk med en formidlende tekst om emnet, og derefter en række fotos med samme fokus. Teksten leveres af Klaus Melbye, naturvejleder ved Vadehavscenteret. Niveauet i teksten er kompetent, for alle at følge med i og er primært naturoplysning.

Et nærmest monumentalt fotoværk om nationalparken. Fotosiden er naturalistisk og decideret flot. Kjærgaard kommer tæt på dyr og planter, men mestrer også store vidder, lyset og betagende udsigter. Kapitelindelingen fungerer godt, da man kommer rundt i hvert emne, inden forsat læsning. Bogen befinder sig et sted mellem naturformidling og fotobog. En flot coffeetablebook, der fungerer som en rundtur i Vadehavet.

Danmarks nationalparker


fortæller om alle landets nationalparkerDanmarks nationalparker fortæller om alle landets nationalparker.

Lektørudtalelse

Af

Peter Martin Jørgensen

Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Af

Lars Maltha Rasmussen

Årg. 110, nr. 4 (2016)

Kristeligt dagblad

Af

Michael Stoltze

d. 6. jan. 2016

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 15. dec. 2015

Weekendavisen

Af

Røskva Würtz

d. 29. jan. 2016

Jæger

Af

Carsten Dahl-Hansen

Årg. 25, nr. 3 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2015