Gå til indholdNat i april


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

185 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


En ung kvindes personlige beretning om at miste forstanden, overleve et selvmordsforsøg og gå igennem flere psykiatriske indlæggelser


Anmeldelser (4)


15. apr. 2016

En ung kvindes personlige beretning om at miste forstanden, overleve et selvmordsforsøg og gå igennem flere psykiatriske indlæggelser. Gribende og vedkommende læsning for dem, der har eller har haft en sindslidelse tæt inde på livet. Til både unge og voksne læsere.

Caroline Livingstone debuterer med denne selvbiografiske bog, der skildrer, hvordan det som ung kvinde er at leve med en sindslidelse. Efter et selvmordsforsøg i gymnasietiden, hvor Caroline findes af sin lillebror, indlægges hun på den lukkede afdeling på psykiatrisk hospital. Caroline søger tilbage i barndommen for at forstå og finde spor af sygdommen, og vi følger bl.a. Carolines tanker mens hendes tilstand forværres, og hun rammes af en psykose. Bogen følger Caroline gennem flere år og gentagne indlæggelser.

En gribende og vedkommende selvbiografi, der giver et unikt blik ind i sindet på en psykisk syg kvinde. Det sanselige sprog og Carolines konstante tankestrøm gør bogen nærmest klaustrofobisk, hvilket overvejende fungerer godt, men det bliver også meget kompakt og koncentreret. Det er dog uden tvivl en vellykket debut og en udgivelse med en vigtig stemme.

Psykisk sygdom set indefra er et tema, der går igen i både nyere og ældre litteratur som fx i Joan Kirk Jensens Ødeland


Glasklokken


og i Glasklokken (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup)Psykisk sygdom set indefra er et tema, der går igen i både nyere og ældre litteratur som fx i Joan Kirk Jensens Ødeland og i (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup)Psykisk sygdom set indefra er et tema, der går igen i både nyere og ældre litteratur som fx i Joan Kirk Jensens Ødeland og i Glasklokken (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup).

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Ugeskrift for læger [online]

Af

Annick Parnas

2016-07-25

Politiken

Af

May Schack

d. 9. maj. 2016

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 24. jun. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2023

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2023

Bog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016