Bøger / faglitteratur

Narrativ terapi : spørgsmål og svar


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Spørgsmål og svar er struktureret omkring følgende seks temaer: Eksternaliserende samtaler, genforfattende samtaler, genmedlemsgørende samtaler, brugen af eksterne vidner, poststrukturalisme og feminisme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen er henvendt til mennesker, der i forvejen har et vist kendskab til og evt. udøver narrativ terapi. Med andre ord ikke for nybegyndere, selvom dens sproglige niveau ikke byder på de store udfordringer. Tværtimod er der gjort en del for at bane vejen for den, der ikke har begrebsverdenen helt opdateret.

I et introducerende afsnit til den danske udgave afgrænses til andre terapiformer, ligesom begreber, der sidenhen spørges ind i, præsenteres fx begrebet "bevidnende team". Sproget er det vigtigste redskab i narrativ terapi, så der redegøres også for andre specielle ord, som bruges i denne sammenhæng. Ellers består bogen af en række kapitler struktureret omkring 6 forskellige temaer, der giver svar på mange af de spørgsmål, som arbejdet med narrativ terapi kan give anledning til. Forfatterne har igennem flere år undervist i narrativ terapi og besvarer i bogen nogle af de spørgsmål, de oftest bliver stillet. Der gives mange eksempler, ligesom der gives konkrete anvisninger og inspiration til den praktiserende terapeut.

Bogen ligger i forlængelse af Narrativ praksis og Narrativ teori, 2006. I øvrigt er litteraturen om narrativ metode efterhånden omfattende.

En forholdsvis avanceret bog for personer, der allerede har et vist kendskab til den narrative metode. Bogen henvender sig til såvel den nye i faget, som terapeuten med flere års erfaring, idet processen med at omsætte narrative idéer til praksis aldrig når sin afslutning, men ustandselig byder på nye udviklinger.