Gå til indholdNarrativ terapi i praksis : håbets arkæologi

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 42 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

353 sider

Udgivet

2007


Indhold


Indhold: Teori (Gerald Monk: Hvordan fungerer narrativ terapi? Den teoretiske historie om narrativ terapi / Wendy Drewery og John Winslade. Den terapeutiske relation / John Winslade, Kathie Crocket og Gerald Monk. At lære om og undervise i narrative begreber / Wally McKenzie og Gerald Monk)

Praksis (Glen J. Simblett: Leila og tigeren. Imødegåelse af alkoholiske fortællinger / John Winslade og Lorraine Smith. Tim Harker: Terapi med mandlige overlevere efter seksuelle overgreb. Narrativt orienteret skolepsykologisk rådgivning / John Winslade og Aileen Cheshire. Glen Silvester: Værdsættelse af lokal viden i grupper. Fra problemløsning til narrative tilgange i mægling / John Winslade og Alison Cotter. Bev McKenzie: Sundhedsfremmende samtaler)


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

En væsentlig udviklingstendens indenfor det terapeutiske arbejde i disse år er den narrative. Vi har set en del bogudgivelser med dette afsæt fx Narrativ terapi og Narrativ praksis begge 2006 samt Narrative samtaler, 2005 - alle 3 henvendt til terapeuter, og det er også tilfældet med nærværende titel, som er resultatet af et samarbejde mellem terapeuter, rådgivere, professionelle og studerende inden for distriktspsykiatri, socialt miljøarbejde og sundhedsoplysning. Bogen er delt i 2 halvdele, hvor 1. del er en indføring i de teoretiske grundelementer i den narrative terapi. Mens 2. del beskæftiger sig med anvendelsen af den narrative metode i forskellige sammenhænge. Her er interessante og provokerende kapitler, der udfordrer de gængse opfattelser af alkohol- og narkotikabehandlingen, samt afdækning af relationen mellem dominerende maskuline trossystemer og seksuelle overgreb mod drenge, hvor den narrative metode har vist sig anvendelig til at hjælpe ofrene med at give slip på traumet. Narrativ terapi handler om at adskille problemet fra personen. Forfatterne har gjort sig stor umage med at fremlægge stoffet på en relevant, tilgængelig og praktisk måde bl.a. ved allerede i de teoretiske afsnit at illustrere med eksempler

.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Socialpædagogen

Af

Jens Nielsen

Årg. 64, nr. 8 (2007)


Informationer og udgaver

Bog

2007

Titel

Narrativ terapi i praksis : håbets arkæologi

Udgiver

Akademisk

Udgivelsesår

2007

DK5

61.642

Originaltitel

Narrative therapy in practice

Længde

353 sider

ISBN

9788750038917

Opstilling i folkebiblioteker

61.642, Narrativ