Gå til indholdNarkotikahandel - hvad gør vi?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

46 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Anmeldelser (1)


15. feb. 2011

Bogen er en del af serien Globale spørgsmål som er beregnet til undervisning i samfundsfag i folkeskolens ældste klasser. Den er oplagt til opgavebrug og skal primært formidles i den sammenhæng.

Typisk Flachs-bog med korte overskuelige afsnit. Illustrationer på alle sider og mange faktabokse der især er brugt til dansk statistik, hvilket medvirker til at gøre emnet mere nærværende. Enkelte stave/trykfejl, men intet meningsforstyrrende. I slutningen af bogen er der en brugbar ordliste, litteratur/web-henvisninger og register. Bogen diskuterer, hvad problematikken omkring narko er og omtaler stofmisbrugets historie. I kapitlet "Situationen i dag" omtales dyrkning og fremstilling af stoffer, smugling, forhandling og motiverne bag. Desuden et lidt moraliserende kapitel om, hvorfor narkohandel skal bekæmpes og derefter, hvordan det gøres. De afsluttende kapitler omtaler behandlingsmuligheder, lægeordineret heroin, gratis kanyler og legalisering af stofferne som mulige fremtidige taktikker. Bogen kommer fint omkring emnet og det er rigtig godt at der er medtaget dansk statistik, der synliggør at problemet også findes her i landet. Min eneste anke er, at omslaget er rigtig kedeligt. Billedet er temmelig mørkt og forestiller en valmuekapsel der tømmes for saft, og layoutet virker lidt gammeldags.

Narkohandel, 2003 og International narkotikahandel, 1990 har et lignende indhold, dog har den første større fokus på de enkelte stoffer.

En god bog til opgavebrug. Der er få andre lignende udgivelser og de har en del år på bagen, så denne skal nok blive udlånt. Jeg synes, at det danske fokus med nyere statistiske data giver anledning til anskaffelse.

Lektørudtalelse

Af

Henriette Elkjær Smedebøl


Informationer og udgaver

Bog

2011