Bøger / faglitteratur

Nardusmysteriet : den virkelige Maria Magdalene


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
94 sider
Udgivet
2008
Ophav

Beskrivelse


Ud fra evangelierne i Det nye Testamente sammenstilles et billede af Maria Magdalene og hendes forhold til Jesus - ikke som en hustru, men som en trofast efterfølger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen er et opgør med de Maria Magdalene-forestillinger, der først og fremmest forfægtes i Dan Browns Da Vinci mysteriet. Den er således et modsvar på de konspirationsteorier, der er lanceret der og fulgt i kølvandet. Bogens læsere vil primært være konspirationsmodstandere og tilhængere af den officielle kristendom. Kan formidles via litteraturlister og udstillinger om emnet.

Forfatteren, f. 1928, kendes fra en række såvel skøn- som faglitterære titler med bibelen som tema, kilde og inspiration. Med udgangspunkt i mysteriet om, hvorfra Maria Magdalene havde sin krukke med nardusolien, som var den vildeste luksus på den tid, afdækker forfatteren med stor bibel-kyndighed, hvordan tingene egentlig hænger sammen. Bogen bidrager til at afmystificere konspirationsteorierne omkring Maria Magdalene som Jesu hustru og mor til hans efterkommere.

Bogen kan betragtes som et indlæg i de diskussioner, der er fulgt i kølvandet på Da Vinci mysteriet, 2003. I modsætning til Maria Magdalene af Lars Muhl, 2003 og Gåden om Maria Magdalene, 2006, der begge fremstiller hende som Jesu hustru, fremstilles hun her som en Jesus hengiven tilhænger og intet andet.

Da bogen er et opgør med konspirationsteorierne vil den nok ikke vække den store sensation og dermed efterspørgsel. Men som partsindlæg og seriøs afmystificering bør den præsenteres rundt omkring i landets folkebiblioteker.


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 45 (2008)

af

af

Eva Holmegaard Larsen

Årg. 98, nr. 45 (2008)Informationer og udgaver