Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Næsten død mand : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

491 sider

Udgivet

2009

Ophav

Åke Edwardson(forfatter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. aug. 2008

Efterspørgslen efter svenske krimier er næsten umættelig, og Åke Edwardson er allerede et etableret navn. Ikke mindst i kraft af denne serie, der nu for niende gang bringer os i selskab med kriminalkommisær Erik Winter og hans kolleger ved politiet i Göteborg. Hans faste fanskare er til den mere tænksomme og tungsindige del af genren, hvor personernes privatliv, deres overvejelser og samvittighed spiller en vigtig rolle.

Åke Edwardson underviser i kommunikation, og er selv en fremragende skribent. Han har et fabelagtigt greb om person- og miljøskildringer, mens selve plottet ofte bliver mindre troværdigt. Denne gang er det flere tilsyneladende uafhængige hændelser, der til sidst leder Winter på sporet af et hævnforløb med tråde år tilbage i tiden. Eftertænksomheden og tungsindet er fremtrædende, men langsomt opbygges spændingen, og de afsluttende scener lever op til genrens bedste.

Dette er det niende og efter forlagets oplysninger næstsidste bind i serien, hvor vi har fulgt en række ansatte ved politiet i Göteborg både i deres arbejds- og i deres (ind i mellem ret komplicerede) privatliv.

Niende og næstsidste bind i Edwardsons roste serie om kommisær Erik Winter. Denne gang følger han og hans kolleger op på flere begivenheder, der viser sig at hænge sammen og at have tråde langt bagud i fortiden.


Politiken

d. 18. okt. 2008

af

af

Thomas Harder

d. 18. okt. 2008


Weekendavisen

d. 10. okt. 2008

af

af

Joakim Jakobsen

d. 10. okt. 2008Informationer og udgaver

2009

Bog

Åke Edwardson

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2008

Bog

Åke Edwardson

Rosinante, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Lars Bom

Storyside

2009

Lydbog (net)

indlæser: Torben Thune

Nota

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Torben Thune

Biblioteksmedier